Genel Merkezi Bolu’da bulunan Lösemili Melekler Eğitim Derneği kansere dikkat çekmek için etkinliklerine devam ediyor. Lösemili Melekler Eğitim Derneği Gölköy kanser-siz yaşam merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Coşkun yaptıkları etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Lösemili Melekler Eğitim Derneği Gölköy kanser-siz yaşam merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Coşkun yaptıkları etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun, derneğin Kanser hastaları ve hasta yakınlarına imkânları ölçüsünde her hafta düzenli olarak taze meyve sebze dağıtımı yapmakta, ihtiyacı olan hasta ve hasta yakınlarına kuru gıda desteği sağlamakta. Bununla birlikte refakatçisi olmayan hastalar için hastaya gönüllü refakatçi eşliğinde teşhis ve tedavi boyunca hasta ve hasta yakınlarına maddi ve manevi olarak destek sağlamakta. Bu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleride Derneğin Gölköy Kanser-siz Yaşam Merkezi Proje alanında gelen bütün misafirlere Karpuz ikramı yapılarak Kanserde gerek tanı öncesi gerek tanı alındıktan sonra "Sağlıklı beslenmeye" dikkat çekmek amacıyla, Daha Karpuz Kesecektik dememek için hem Sağlıklı beslenelim hemde KETEM ( Kanser Erken Tanı Merkezinde) tarama testlerimizi yaptıralım, diyerek alanı ziyaret eden misafirler bilgilendirildi.

“KANSER ÇOK CİDDİ BİR HASTALIK”

Malûm salgın hastalık nedeni ile toplu etkinler yapamadıklarını belirten Genel Başkan Elvan Coşkun,  “Ancak bireysel bilgilendirmelere, uyarılarımıza devam ediyoruz. Kanser çok ciddi bir hastalık,  tedavisi uzun süreli. Bu nedenle kanserin nedenlerinden biri de beslenme şeklimiz ve vücudumuza aldığımız gıdalar.  Ne kadar sağlıklı beslenirsek kanserden o kadar uzak kalırız, uyarılarında bulundu.

Hafta boyunca Karpuz ikramı ve sağlıklı beslenme uyarıları devam ederken ulaşılan Kanser Hastası ve yakınlarının evlerinede hediye olarak birer karpuz götürülecek. Bütün faaliyet ve etkinlikleri tamamen ÜCRETSİZ olan Derneğin gerek Gölköyde bulunan Sosyal Tesisinde, gerekse 0543 978 50 01 numaralı iletişimden ihtiyaç hâlinde ulaşılması mümkün. Üye ve gönüllülerinin desteği ile faaliyetlerini sürdüren derneğin ekibinde yer alan Ayten Toktay, Nedret Coşkun,  Sedef Arapoğlu, Meral Fırat, Mümine Özdemir,  Serpil Şen Çapkur, Murat Altuğ ve Recep Kocamadenci,  daha güzel çalışmalar yapmak için durman dinlenmeden çalışmakta” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim