Bolu’da oto lastik ve rot balans ustası Rahmi Aksoy, kış lastiği taktırma zorunluluğunun başladığı 1 Aralık’ı beklemeden vatandaşların kış lastiklerini taktırılmaları konusunda uyararak, “Kış lastiği taktırma zorunluluğu 1 Aralık’ta başlıyor, ancak özellikle kırsal bölgeler olmak üzere Bolu’da havaların soğuması nedeniyle bu tarih beklenmemeli” diye konuştu.

 Aksoy, ikinci el lastik alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek, “Aldığınız lastik yazın kullanılmıştır ve kışlık lastik vakum özelliğini kaybetmiştir. Bu lastik hiçbir işe yaramaz” dedi.

 Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Lastikçiler, hem yollardaki gizli buzlanma hem de kar yağdığında lastikçilerde oluşacak yoğunluk nedeniyle sürücüleri, kışlık lastiklerini bir an önce taktırmaları konusunda uyarıyor. Gençler Rot Balans İşletme Sahibi, oto lastik ve rot balans ustası Rahmi Aksoy, havaların soğuduğuna işaret ederek, sürücüleri kış lastiklerini taktırmaları ve araç bakımlarını yaptırmaları konusunda uyardı. Aksoy, “Bolu için kış lastiği taktırma zorunluluğu 1 Aralık’ta başlıyor, ancak özellikle kırsal bölgeler olmak üzere Bolu’da havaların soğuması nedeniyle bu tarih beklenmemeli. Özellikle ilçelerimizde, örneğin yola akan bir su akşam buza dönüşebilir. Bu nedenle 1 Aralık’ı beklemeden Kasım ayı içerisinde kış lastiklerinin taktırılması gerekir” diye konuştu.

“MÜŞTERİLERİMİZİ RANDEVULU ALIYORUZ”

Pandemi sürecinde yoğunluk oluşmaması için randevulu sistem uyguladıklarını ifade eden Rahmi Aksoy, “Şuan bir yoğunluğumuz var. Buraya gelen vatandaşlarımız hemen işini bitirmek istiyor ama pandemi nedeniyle müşterilerimizi sıraya koyuyoruz. Burada yoğunluk oluşmasını engellemek için daha sakin şekilde çalışıyoruz” dedi.

 “YAZIN KULLANILMIŞ KIŞ LASTİĞİ İŞLEVİNİ KAYBEDER”

İkinci el kış lastiği alacak sürücülere uyarılarda bulunan Aksoy, “Lastiğin araca, yola ve iklim şartlarına uygunluğuna dikkat edilmeli. İkinci el lastik kullanılabilir ama ikinci el lastik alırken bazı noktalara dikkat edilmeli. Örneğin aldığınız lastik yazın kullanılmıştır ve kışlık lastik vakum özelliğini kaybetmiştir. Bu lastik hiçbir işe yaramaz. Buna çok dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.

“ROT AYARI VE BASINÇ KONTROLÜ LASTİK ÖMRÜNÜ 15 BİN KM UZATIR”

Lastik bakımının önemine değinen Rahmi Aksoy, lastik ömrünün uzatılması konusunda püf noktaları paylaştı. Aksoy, “Lastik ömrünün uzatılmasının iki yolu vardır. Birinci rot balans ayarıdır. Diğer bir yolu ise lastik hava basıncıdır. Vatandaşların iki ayda bir lastik hava basınçlarını kontrol etmesi, o lastiğin ömrünü 15 bin km daha uzatır. Rot balans ayarı konusunda ise müşterilerimize 6 ayda bir kontrol etmeleri önerisinde bulunuyoruz. Bu kontroller lastiklerin ömrünü uzatacaktır” şeklinde konuştu.

“LASTİK FİYATLARINDA %25 ARTIŞ OLDU”

Pandemi nedeniyle kış lastik fiyatlarında geçen yıla oranla %25 artış olduğuna dikkat çeken Rahmi Aksoy, Fabrikalar, pandemi nedeniyle üretimi geciktiriyorlar. Yurtdışından çok sık gelmiyor ama yakın zamanda gelecektir. Lastiğe verilen para çok büyük bir para değil. Çünkü lastik, hayatımızı taşıyor. Çok dikkat edilmesi gereken bir konu. Sadece lastik değil, bizim yaptığımız hata; araçlarımızı bakımsız bırakmak. Bunun sonuçları da ağır oluyor.

“HAVALAR SOĞUMADAN ARAÇ BAKIMLARI YAPILMALI”

Aksoy, son olarak havaların soğumasını beklemeden araçların kalorifer sistemi, elektrik aksamı, motor antifrizi gibi bakımlarının yaptırılmasının önemli olduğunu aktardı.

Editör: TE Bilisim