Boluspor, TFF 1’inci ligin 12’inci haftasında deplasmanda Gaziantespor ile oynayacağı maçın hazırlıkların kendi tesislerinde sürdürdü. Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda oyuncular yenileme çalışması yaptı.

Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar, yapılan antrenman öncesinde açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, son oynanan Samsunspor karşılaşmasını, Gaziantespor ile deplasmanda oynanacak olan karşılaşmayı ve takımdaki son durumu değerlendirdi.

Karafırtınalar; “Bu maçta 3 puandan fazlasını kazandık. Özgüven kazandık, moral motivasyon kazandık. Sıralama anlamında yukarı çıktık. Bunun devam etmesi için daha anlamlı olması için Gaziantepspor ile oynayacağımız maçın çok daha önemli olduğu ortaya çıktı” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“OYUNCUYU MOTİVE ETMEK ANLAMINDA ZOR”

Karafırtınalar moral motivasyon anlamında çok şeyler kazandıklarının altınız çizerek; “3 günlük bir izin yaptık. Buna da ihtiyaçları vardı. Oldukça yoğun bir baskı vardı üzerlerinde. Kazanamama baskısı. Onu attığımızı düşünüyorum. Bu maçta 3 puandan fazlasını kazandık. Özgüven kazandık, moral motivasyon kazandık. Sıralama anlamında yukarı çıktık. Bunun devam etmesi için daha anlamlı olması için Gaziantepspor ile oynayacağımız maçın çok daha önemli olduğu ortaya çıktı. Zayıf takım gibi görülüyor, algı o şekilde yürütülüyor. Ama görüyoruz ki bir Rize takımı, Erzurum takımı, Gazişehir Gaziantep takımı orada puan kaybeden takımlar. Biz daha önce Manisaspor’da çalışırken orada oynadık. 4–1 gibi bir skorla kazandık ama ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Oyuncuyu motive etmek anlamında zor. Bu maçı konsantre olacak kadar deneyimli bir oyuncu grubu ile oynuyoruz. Bu maçın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İnşallah maç bu şekilde geçer, kazanan biz oluruz” ifadelerine yer verdi.

“SIRASI, VAKTİ GELDİĞİ ZAMANDA ERTUĞRUL’DA GEREĞİNİ YAPACAKTIR”

Ulusal basında yer alan Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı’nın ‘Ertuğrul Taşkıran’ı  teklif gelirse satabiliriz” açıklamasını da değerlendiren Karafırtınalar; “Onunla ilgili çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Şu anda Gökhan oynuyor. Gayette iyi oynuyor. Sırası, vakti geldiği zamanda Ertuğrul’da gereğini yapacaktır. Hiç şüphe yok, kalitesi belli tartışılmaz. O idari bir konu. Oynayıp oynamaması tamamen bizle alakalı. Biz geldiğimizde Gökhan’ı tercih ettik. Son oynadığı maçtaki performansı da en azından bu maçta haklı olduğumuzu gösterdi. En az Gökhan kadar Ertuğrul’da çok kaliteli bir kaleci” şeklinde konuştu.

“İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA ARAMIZA DÖNER”

Son oynanan Samsunspor maçında sakatlanan Özgür İler’nin 2–3 hafta arası takımdaki yerini alamayacağını sözlerine ekleyen Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar; “Pek iç açıcı görünmüyor aslında. Özgür’ün alt tendonunda ufak bir yırtık var gibi gözüküyor. Tedavi süreci başladı. Doktorun söylediği bana bu sürenin 2–3 hafta olacağı söylendi. Biraz dinlendireceğiz. Oyuncu kendini iyi hissettiğini söylüyor. İnşallah en kısa zamanda aramıza döner” dedi.

 

Editör: TE Bilisim