Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu Cumhurbaşkanlığı kararı ile yüzde 7,5 olan deprem vergisinin yüzde 10'a yükseltildiğini belirterek kararına tepki gösterdi. Karsı;  “internet desteği vermek yerine ilave iletişim vergisi, yükü getirmek ancak bu hükümete yakışırdı” dedi.

CHP Bolu İl başkanı Kazım Karsu, Cumhurbaşkanlığı kararı ile yüzde 7,5 olan deprem vergisinin yüzde 10'a yükseltilmesine eleştiride bulundu. Karsu; “Kapanma-karantina koşulları içinde işsiz ve işbaşında olmayan kişi sayısı 10 milyonu geçmişken, gelirler düşerken internet desteği vermek yerine ilave iletişim vergisi yükü getirmek ancak AKP-MHP hükümetine yakışırdı. Bunun dünyada bir örneğinin de olduğunu zannetmiyorum” diye konuştu.

“FATURALARIMIZ DAHA DA KABARACAK”

Başkan Karsu, birçok kalem fatura üzerinden alınan vergileri “Sahi, bu vergiler nereye gidiyor?” şeklinde sorgulayarak; "Bu kararla TV, Telefon ve İnternet faturalarımız daha da kabaracak. Çok daha fazla para ödeyeceğiz. Milyonlarca çocuğumuza ücretsiz internet götürmesi gerekenler, zam getirdi. Geçici olarak deprem vergisi diye alınmaya başlanan daha sonra kalıcı hale getirilen ÖTV'de son 20 yılda toplanan 72,3 milyar liranın nereye harcandığı konusunda da toplumun kafasında ciddi bir soru işareti vardır. Her depremde doğal afette Kızılay bilindiği gibi mesaj atarak yardım istiyor. Pandemi ilan ediliyor ama hükümet İBAN veriyor. Sahi, bu vergiler nereye gidiyor?" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim