Kartalkaya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Sağlıklı Bir Gelecek İçin Obeziteye Son Projesi” kapsamında çalışmalar başladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Pandemi döneminde uzun süreler evde kalan ve hareket edemeyen gençler sosyal ve sportif faaliyetlerden uzak kaldı. Sağlıklı bir yaşam için çok önemli bir yeri olan sporun gençler arasında tekrar yaygınlaştırılması için Kartalkaya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, “Sağlıklı Bir Yaşam İçin Obeziteye Son Projesi”ni hayata geçirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projenin yürütücüsü Doç. Dr. Ayhan Çetinkaya, çalışmanın gençlerin zorluklarla başa çıkmalarında fayda sağlayacağını ve hareketli bir yaşantı düzeni kurmalarına yardımcı olacağını vurguladı. Dışarı çıkmak ve doğayı izlemek gibi faaliyetlerin çocukları ve gençleri karşılaşabilecekleri fiziksel ve ruhsal sorunlardan kurtaracağını belirten Doç. Dr. Ayhan Çetinkaya, hareketsiz yaşamın; diyabet, hipertansiyon, obezite gibi pek çok hastalığa neden olduğuna dikkat çekti.

Fiziksel hareketsizliğin önüne geçmek için hareketli bir yaşam benimsenmesi gerektiği vurgulayan Çetinkaya, “Fiziksel aktivite kişinin bedensel, ruhsal, sosyal ve çevresel iyi olma halini geliştirme ve korumada etkilidir. Kalp hastalıkları, obezite, yüksek tansiyon, diyabet gibi hastalıklardan korunmada en etkin ve en ucuz ilaçtır” dedi.

Projeyle ilgili bilgi veren Kartalkaya Gençlik Spor İzcilik Kulübü Kulüp Önderi Secaatin Demirbaş ise, “Proje kapsamında; İzcilik, spor aletleri ile egzersiz çalışmaları, kır gezisi, kamplar, fidan dikimi, okçuluk eğitimi, ebru sanatı, telsizcilik, neyi eğitimi ve birçok spor ve oyun faaliyetleri gerçekleştirilmektedir” ifadelerini kullandı. Demirbaş, proje kapsamında kendisini tanıyan ve toplum içerisinde rahat hareket edebilen gençler yetiştirmek istediklerini de ifade etti.

Eğitimler alanında uzman eğitimciler tarafından veriliyor.

 

 

Editör: TE Bilisim