Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya’da sezonunun aralık ayı ortasında başlaması bekleniyor.

Anadolu'da devlet ve özel sektör iş birliğiyle kurulan tesisler, kesintisiz kayak imkanı sunan uzun pistleri, snowboard ve kızak gibi çeşitli kış aktiviteleriyle kış turizminin cazibe merkezleri arasında yer alıyor.

Kartalkaya'da hazırlıklar tamam

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 2 bin yatak kapasiteli 5 otel, yeni sezon hazırlıklarını tamamladı. Toplam uzunluğu 75 kilometre olan 25 pist ile oteller, tesisler ve telesiyejlerde bakım çalışmaları yapıldı. Geçen sezon yerli ve yabancı yaklaşık 250 bin tatilciyi ağırlayan Kartalkaya Kayak Merkezi'nde birkaç gündür aralıklarla süren yağış, sezonu açmak isteyen işletmecileri sevindirdi.

Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı Halit Ergül, Kartalkaya'daki 5 otelde yeni sezon öncesinde hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Kısmet olursa sezonu 15 Aralık'ta açmak istiyoruz. İstediğimiz miktarda daha erken kar yaparsa, sezonu erken de açacağız." diye konuştu.

Bir otelin yönetim kurulu başkanı olan Ergül, kayak merkezinde yaklaşık 25 santimetre kar bulunduğunu, pistlerdeki kar miktarının şu an için yeterli olmadığını dile getirdi.

 

Editör: TE Bilisim