Mahalle gezilerini sürdüren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kasaplar Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Kasaplar Mahalle Muhtarı Burhan Cahit Eşit ile birlikte sorunları yerinde inceleyen Başkan Özcan, on yıldır bekleyen imar problemini çözdüklerini belirtirken, “Artık top doğalgaz firmasındadır. Doğalgaz artık ‘belediye imar planını yapmadı ben o yüzden bağlayamıyorum diyemez” şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 43 mahallenin sorunlarının yerinde tespit etmek amacıyla başlattığı inceleme gezilerine bugün Kasaplar Mahallesi’nde devam etti.

Sabahın erken saatlerinde Başkan Yardımcısı Feridun Yılmaz ile birlikte Kasaplar Mahallesi’ne giden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Mahalle Muhtarı Burhan Cahit Eşit ve mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, hem talepleri dinledi hem de yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“İmar planını tamamladık, artık top doğalgaz firmasında”

Buluşmada mahalle sakinlerinin sorularını da yanıtlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, doğalgaz bekleyen Kasaplar Mahallesi’nin 10 yıldır bekletilen imar sorununu çözdüklerini belirterek, “Bundan önce doğalgaz bağlanmamasının sebebi belediyeden kaynaklıydı. On sene boyunca beklemiş. Biz imar planı kısmını tamamladık. Artık top doğalgaz firmasındadır. Doğalgaz firması artık ‘belediye imar planını yapmadı ben o yüzden bağlayamıyorum’ diyemez” diye konuştu.

“Sandallar Mahallesi halkı isterse kanalı kapatırız”     

Bolu Belediyesi’nin önemli projelerinden olan Kanal Kapatma Projesi’nin tüm hızlıya devam ettiğini kaydeden Özcan, talep edilmesi halinde Kasaplar Mahallesi’nin içinden geçen su kanalını da kapatabileceklerini söyleyerek, “Biz kanalı kapatıyoruz. Sizlerde duyuyorsunuzdur. Çalışmalarda SEDAŞ’ın oradayız.  D-100 Otoyolunun oraya kadar geldik diyebiliriz. Daha sonrasında karşı tarafa geçeceğiz. Sandallar’a kadar geleceğiz. Ondan sonrasına vatandaş karar verecek.” İfadelerini kullandı.

Özcan, İsmail Tezcan bir mahalle sakinin 600 metrekare büyüklüğündeki tarlasını Bolu Belediyesi’ne hibe etmek istediğini belirtmesi üzerine ise Tezcan’a teşekkür etti.

Başkan Özcan: “Mahallenin imar planı tamamlandı”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada ise “Kasaplar Mahallemizin sorunlarını yerinde görelim diye geldik. Muhtarımızla ve vatandaşlarımızla keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Muhtarımızla daha önce mahalleyi gezmiştik. Şimdi mahallenin imar planı tamamlandı. Bu yeni durumda tekrar ne yapabiliriz? Bunu konuşmak için bir araya geldik. Kasaplar halkımıza misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Hızlı şekilde buranın sorunlarını çözeceğiz. Geçen sene planladığımız ancak gerçekleştiremediğimiz çalışmalar olmuştu. Bundan dolayı özrümüzü diledik. Muhtarımızın tüm gayretine rağmen geçen sezon yetişemedik. Burada bir anlamda komşularla da helalleştik” ifadelerini kullandı.

Muhtar Eşit: “Başkanımıza güveniyoruz”

Kasaplar Mahallesi Muhtarı Burhan Cahit Eşit da “Bizlere her zaman kapısı açık. Başkanımızdan memnunuz. Allah razı olsun. Yapacağı çalışmalara da güveniyoruz.” sözleriyle Başkan Özcan’a güvenini ileterek, teşekkürlerini sundu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Kasaplar Mahallesi Muhtarı Burhan Cahit Eşit daha sonra araçla mahalleyi dolaşarak sorunları yerinde gördü.

Editör: TE Bilisim