Bolu’da kurbanlıklarını kesen vatandaşlar, etlerini kıyma ya da kuşbaşı hale getirmek için gittikleri kasaplarda yoğunluğa neden oldu. Kurban Bayramı dolayısıyla iş yoğunluğu artan kasaplar, vatandaşların kıyma talebini karşılamak için yoğun mesai harcıyor.

 Haber: ASLI AKIŞ

İlimiz kent merkezinde vatandaşlar, kurbanlıklarını kestikten sonra kasapların yolunu tuttu.

Etlerini kıyma ve sucuk olarak değerlendirmek isteyen vatandaşlara sabahın erken saatlerinde kasap dükkânlarının önüne giderek, sıraya girdi, naylon poşetler içinde getirdikleri etleri kasaplara teslim etti.

Çalışırken maske, eldiven, önlük kullanan kasaplar yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerini uygulayarak, müşterilerinin talebini karşılarken bir yandan et kesme, kıyma makineleri ve özel bıçaklarıyla getirilen etleri isteğe göre pirzola, kuşbaşı ya da kıyma şeklinde hazırlayıp vatandaşlara geri veriyor.

Kasaplarda sıra bekleyen vatandaşlar da sosyal mesafe kuralına dikkat ediyor.

KIYMA ÇEKİMİ, HAYVAN PARÇALAMA, PAYLAMA HİZMETLERİ VERİYORUZ”

Bolu’da kasaplık yapan Erdal Aksoy ve Ercan Aksoy kardeşler kıymanın kilogramını 2 liraya çektiklerini belirttiler. Stad Kasabı işletmecilerinden Ercan Aksoy; “Kurban Bayramı içerisinde kıyma çekimi, hayvan parçalama, paylama hizmetlerini veriyoruz.  Kurbanlar artık eskisi gibi değil. İnsanlar elini ete sürmek istemedikleri için yoğunluk tamamen kasap üzerinde oluyor.  Biz de kasap olarak karşı tarafa hizmet veriyoruz” diye konuştu.

“TALEPLERİMİZ YOĞUN”

Taleplerin eski kurban bayramlarını aratmadığını söyleyen Aksoy; “Pandemi sürecinde aslında biz bu kadar yoğun olacağını düşünmemiştik. İnsanlar bir araya gelmez diye düşünmüştük ama eski kurbanları şuan aratmış değil. Güzel yani işlerimiz devam ediyor. 3 gün bizim yoğunluğumuz oluyor şu anda bugün itibariyle de yoğun olduğumuz sürenin içindeyiz. Havanın sıcak olmasından kaynaklı da bugün sanırım o yoğunluk bitecektir diye düşünüyorum” dedi.

HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDİYORUZ”

İçeri müşteri alırken sosyal mesafe kurallarına uyduklarına dikkat çeken Stad Kasabı işletmecisi Erdal Aksoy; “Şimdi gelen misafirlerimizi öncelikle içeriye sırayla yani 1-1.5 metre mesafeli almaya çalışıyoruz. Zaten ortamlar sıcak, klima çalıştırmamız sorun oluyor. İçerideki hava sirkülasyonunun değişmemesi adına. Artı işte maske, eldiven aynı şekilde içeriye gelen misafirlerimize de aynı tedbiri almalarını rica ediyoruz. Mesafeli bir şekilde çalışmaya gayret ediyoruz kendi adımıza ve gelen misafirlerimizle. Onun haricinde işte kolonya, dezenfektan ikramında bulunuyoruz. Ama hani daha önce abimin de söylediği gibi geçen seneye nazaran ve bu sene de yoğunluğun hiç düşmediği daha da arttığını gördük. Yani bu sene için durum bu şekilde" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim