İl Genel Meclisi Kasım Ayı toplantıları başladı. Ay boyunca devam edecek toplantıların ilk oturumunda 2 madde görüşülüp karara bağlandı.

Haber: Aslı Akış

Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşen Kasım Ayı toplantılarının ilk oturumunda İl Özel İdaresinin 2021 Mali yılı Gelir ve Gider Bütçesinin görüşülmesi talebi oy birliği ile incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Ardından İl Özel İdaresinin 2021 Yılı Performans Programı görüşülerek incelenmek üzere meclisin ihtisas komisyonlarına havale edildi.

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz toplantıda söz alarak, bütçe ile ilgili konuştu. Beykoz, sözlerine İzmir’de yaşanan deprem dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı.

BÜTÇEYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILDI

Beykoz, 2021 bütçesinin Bolu’ya ve tüm vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Bütçeyle ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını yaptılar, bizlere de teslim ettiler. Teşekkür ediyoruz. 79 milyon liralık bir bütçe, fakat bundan evvel Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmek üzere sunulan bütçede bu seneki yerinde yönetimlere ciddi anlamda bir pay daha, yani fazla bir pay aktarılacağı konusunda bir açıklama yapıldı. Bu açıklama sonucunda bizim arkadaşlarımızın da bunu dikkate alacaklarını tahmin ediyorum. Ayrıca ben bize teslim eden arkadaşımız da olası bir fazla bütçenin gelmesi halinde yeniden bir bütçe, ek bütçe yapacaklarını söylediler. Bu konuda hakkında da sizleri bilgilendirmek istedim. Şimdiden hayırlı olsun diyorum, Bolu’muza ve tüm vatandaşlarımıza” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer de gerçekleşmiş bütçeleri göz önünde bulundurarak gelir ve giderin denk olması için dikkat ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından İl Özel İdaresinin 2021 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesinin görüşülmesi talebi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 2021 mali yılı gelir-gider bütçesinin kurumlar bazında komisyonlara havalesi de yine meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Buna göre Plan ve Bütçe Komisyonuna İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Çevre ve Sağlık Komisyonuna İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bütçeleri görüşülmek üzere oy birliği ile komisyonlara havale edilmesi ile toplantıların ilk oturumu sona erdi.

Editör: TE Bilisim