İl Genel Meclisi’nde Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Meclis toplantılarında bu hafta kamu kurum ve kuruluşlarının bütçe görüşmeleri yapılacak.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi Yaşar Yüceer Başkanlığındaki meclis toplantılarının Pazartesi günü gerçekleşen ilk oturumunda, 2022 yılı İl Özel İdaresi performans programı ile ilgili Çevre ve Sağlık, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler ile Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen raporlar görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının ikinci ve üçüncü gündem maddesi gereği Dörtdivan ilçesi Kaygıbayramlar köyü 658 ve 659 nolu parselin tapu talebi görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Toplantıda son olarak il özel idaresinde çalışan personelin giderlerinde kullanılmak üzere 2021 yılı bütçesinden İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün İlgili bölümlerine ödenek aktarılması talebi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin akabinde 1 önerge meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Seben Köylere Hizmet Götürme birliğine 15.000 TL ödenek aktarılması talebi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

09 KASIM SALI

Kamu kurum ve kuruluşlarının bütçe görüşmelerinin yapılacağı İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarında Salı Günü yapılacak oturumunda; İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 2022 yılı bütçe ödenekleri ile ilgili komisyonlardan gelen raporlar ve İl Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğünün 2022 yılı bütçe ödenekleri ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen rapor ele alınacak. Öte yandan il özel idaresinde çalışan memur ve sözleşmeli personele denge tazminatı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşülecek.

10 KASIM ÇARŞAMBA

Toplantıların Çarşamba günü gerçekleşen oturumunda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 2022 yılı bütçe ödenekleri ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor ve Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün 2022 yılı bütçe ödenekleri ile ilgili Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler komisyonundan gelen rapor ele alınacak.

Ayrıca, il özel idaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere 7 adet greyder alınabilmesi için İller Bankasından kredi kullanması ile ilgili Plan ve Bütçe komisyonundan gelen rapor ile 2021 yılı özel idare bütçesinin plan proje yatırım ve inşaat müdürlüğü kısmında bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bütçesinin bölümler arasında aktarma yapılması ile ilgili plan ve bütçe komisyonunda gelen rapor görüşülecek.

11 KASIM PERŞEMBE

Toplantıların Perşembe günü gerçekleşecek oturumunda; 2022 yılı İl Özel İdare bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşülecek.

12 KASIM CUMA

Toplantıların Cuma günü gerçekleşecek son oturumunda ise, 2022 yılı İl Özel İdare bütçesi görüşülecek. Bütçe kararnamesi ile gelir ve gider bütçesi oylanacak ardından karara bağlanacak.

Editör: TE Bilisim