TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Bolu Temsilciliği tarafından yazılı bir basın açıklaması yapılarak, Gölyüzü Mahallesi’nde bulunan Katırcılar Hanının yıkılması hakkındaki iddialar değerlendirildi. Açıklamada, “Katırcılar Hanının ivedilikle restorasyonu yapılmalı ve kamunun hizmetine açılmalıdır. Geçmişte Bolu Halkı ve Bolu ya gelen yabancı insanların buluşma noktası olan Katırcılar Hanını yeniden bir paylaşım merkezi haline getirmeli ve bu eser geleceğe taşınmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Bolu Temsilciliğinin açıklaması şöyle; “Bolu İli, Merkez İlçe Gölyüzü Mahallesi Şehit Kani Caddesinde bulunan, Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarınca da 09.09.2018 tarih ve 4424 sayılı karar ile tescillenen "Katırcılar Hanı" yol genişletme bahanesi ile yıkılmak istenmektedir.

İlimizin de sayıları oldukça az sayıda kalan Taşınmaz Kültür Varlığı olan bu nadide eser Bolu'nun Tarihi ve Kültürel değerlerinin belgesidir. Bu değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak için mülkiyeti aslında Bolu Halkına ait olan "Katırcılar Hanının" ivedilikle restorasyonu yapılmalı ve kamunun hizmetine açılmalıdır. Geçmişte Bolu Halkı ve Bolu ya gelen yabancı insanların buluşma noktası olan Katırcılar Hanını yeniden bir paylaşım merkezi haline getirmeli ve bu eser geleceğe taşınmalıdır. Yıkılan bir bina değil aslında tarihimiz ve kültür mirasımızdır.

Bizler kültürel varlığımızı bugün, gelecekte de yaşatmak ve Bolumuza kazandırmak için yıkım kararından ivedilikle vazgeçilmesini ve Katırcılar Hanının restore edilerek halkın hizmetine açılmasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilisim