2021 Afet Eğitim Yılı projesi Kapsamında, Bolu AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ı makamlarında ziyaret etti.  Çavuş, 2021 Afet Eğitim Yılı faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, Afet ve Acil Durum çantası takdim etti.

Haber: Aslı Akış

Gerede’de 2021 yılının ''Afet Eğitim Yılı'' olarak belirlenmesi sebebiyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan Afet Farkındalık ve Afet Yönetimi Eğitimi programı gerçekleştirildi.

Melih Gökçek Kültür merkezinde gerçekleştirilen programa; Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İl Afad Müdürü Cengiz Çavuş, Daire Amirleri, STK Temsilcileri ve Muhtarlar katıldı.

Afet Farkındalık ve Afet Yönetimi Eğitiminde İl Afet ve Durum müdürü Cengiz Çavuş tarafından afet konusu konu anlatımlı ve slayt gösteri şeklinde teorik olarak anlatıldı. Program kapsamında başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak konularında bilgilendirme yapıldı.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar konuya ilişkin paylaşımda bulunarak;  “2021 yılının ''Afet Eğitim Yılı'' olarak belirlenmesi hasabiyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce hazırlanan Afet Farkındalık ve Afet Yönetimi Eğitimi programına katıldık. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza buyursun. Akabinde Bolu İl Afet ve Durum müdürü Cengiz Çavuş ile Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Gökhan Yılmaz beyefendiler ziyaretimize geldiler. Kendilerine Teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Editör: TE Bilisim