Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal onuruna veda yemeği düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile İstanbul Ümraniye Kaymakamlığı görevine atanan Kaymakam Cengiz Ünsal onuruna veda yemeği düzenlendi.

2016 yılı Aralık Ayından itibaren Gerede’de görev yapan Kaymakam Ünsal’a düzenlenen veda yemeğine; Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Başsavcısı Gül Yazgan, Asliye Ceza Hakimi Abdullah Yavuz, Gerede Uygulama Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ferudun Kaya, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftü Vekili Salih Dursun, İlçe Tarım Müdürü Mutlu Yıldız, Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Gökdaş, İl Genel Meclisi Üyesi Üzeyir Ercivan, Asliye Ceza Hakimi Abdullah Yavuz, Çevre ve Şehircilik Müdürü Osman Kazgan ve Belediye Başkanı Mustafa Allar birer konuşma yaptı.

“VATANDAŞLARIMIZIN GÖNÜLLERİNDE HOŞ BİR SADÂ BIRAKTIĞIMA İNANARAK GEREDE’DEN AYRILIYORUM”

Görev süresi boyunca istenilenden daha fazlasını yapmak için gayret gösterdiğini belirten Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal; “Bolu’nun güzel bir ilçesi olan Gerede’den İstanbul’un güzel bir ilçesi olan Ümraniye’ye tayinimin çıkması sebebiyle aranızdan ayrılıyorum. 2016 yılının aralık ayında Çankırı’nın Çerkeş ilçesinden Gerede’ye tayin oldum. Üç buçuk yıllık görev sürem boyunca bana verilen görevleri layıkıyla gerçekleştirmek ve istenilenin fazlasını yapmak için çok gayret gösterdim. Bu görev ve sorumluluk bilinci içerisinde tarafsız ve adil olarak Gerede’de yaşayan her vatandaşın kaymakamı olarak hizmet ettim. Her zaman “Halka hizmet hakka hizmettir” prensibi ile hareket ettim. Devletin her zaman hoşgörüsünü,  merhametini, şefkatini ve güler yüzünü göstermeye çalıştım. Fırat’ın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa bunun da hesabının bize sorulacağı hissiyatı içerisinde oldum. Her zaman mağdurun, mazlumun yanında olmaya, onların derdi ile dertlenmeye çalıştım. Makamım sonuna kadar siz değerli Geredelilere hep açık oldu. Bana verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmenin huzuru ve bu güzel ilçenin gök kubbesinde, bütün vatandaşlarımızın gönüllerinde hoş bir sadâ bıraktığıma inanarak Gerede’den ayrılıyorum.” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ÖNEMLİ VE GÜZEL İŞLERE İMZA ATTIK”

Yapılan hizmetlerden de bahseden Ünsal; “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” düsturuyla görevde bulunduğum üç buçuk yıllık süre içerisinde; Gerede ortak paydasında iyi bir işbirliği ve uyum içerisinde Yerel Yönetimlerimiz, Kamu Kurumlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla beraber siz değerli Geredelilerin destekleriyle çok önemli ve güzel işlere hep birlikte imza attık. Yaptığımız hizmetleri uzun uzun anlatarak sizleri sıkmayacağım, ama birkaç örnek vermek istiyorum. İlçemize bağlı köylerimizde; yüzlerce kilometreye yakın asfalt yol, onlarca içme suyu tesisi, yaklaşık olarak 300 bin m2 kilitli parke, onlarca köyümüze kanalizasyon tesisi, bütün köylerimizde katı atık ve çöp toplama projesi, onlarca köy konağı yapımı gibi Gerede’de bulunan köylerimize çok önemli yatırım ve hizmetler yapıldı. Gerede merkezde; Gerede Devlet Hastanesi ek binası, İlçe Sağlık Müdürlüğü ASM ve 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu,12 derslikli Seviller Ortaokulu, 16 derslikli Esentepe Aşçılık Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binası,  12 derslikli Habibullah Üstün Kız İmam Hatip Lisesi, Gerede Şehir Stadyumu’nun zemininin sentetik çime dönüştürülmesi ve çevre düzenlemesi, yarı olimpik yüzme havuzu, 408 kapasiteli KYK öğrenci yurdu gibi birçok hizmetin birlikte gerçekleşmesine tanıklık ettik.” şeklinde konuştu.

“YENİ DERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN DOĞALGAZ, ELEKTRİK VE TÜM ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANMIŞTIR”

Yeni Deri OSB hakkında da bilgiler veren Ünsal; “Ekonominin vazgeçilmez temel unsuru olan üretim anlamında ilçemiz için çok önemli bir yere sahip olan Yeni Deri Organize Sanayi Bölgesinin doğalgaz, elektrik ve tüm altyapı çalışmaları tamamlanmıştır. Yeni Deri OSB’de 52 tane deri işleme fabrikasına yapı ruhsatı verilmiş olup; bu firmaların 12’si yeni yerlerinde üretime başlamışlardır. 32 tane deri işleme fabrikasının inşaat yapım çalışmaları ise devam etmektedir. Ayrıca Karma Organize Sanayi Bölgemizde ise 9 firma faaliyetine devam etmektedir. Gerek Deri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalar, gerekse Karma Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetine devam eden firmalarımız ilçe ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlamaktadırlar. Katma değeri yüksek nitelikteki kuruluşların Gerede’ye kazandırılması ve hem sanayi sektörümüzün hem de hizmet sektörümüzün daha da nitelikli hale gelmesi ve hacimlerinin büyümesi için tüm paydaşlarımızla birlikte azami gayret sarf ettik.” dedi.

“EĞİTİM ALANINDA ÇOK BAŞARILI SONUÇLAR ELDE ETTİK”

Eğitimde elde edilen başarının altını çizen Ünsal; “Gerede’ye geldiğimizde ilk işimiz eğitim dedik, maddi ve manevi gücümüzü eğitime harcamaya çalıştık. Sonuç olarak eğitim alanında çok başarılı sonuçlar elde ettik. Tüm bu hizmet ve yatırımların İlçemize kazandırılmasında bizlere her zaman destek olan Sayın Valilerimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclis Üyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza ve siz değerli Geredelilere çok teşekkür ediyorum. Gerede halkının şahsıma göstermiş olduğu sevgi, ilgi, teveccüh ve tayinimin çıkması nedeniyle vatandaşlarımızın üzüntüsünü gördükçe ben de hizmet süremin 3,5 yılını burada geçirerek sizlerden biri, sizlerin bir parçası olduğumu, adeta bir Geredeli olduğumu düşünüyorum. Gerede’yi en az sizler kadar sevdiğimi belirtmeden geçemeyeceğim. Gerede’de görev yapmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duydum. Gerede ve Geredelilerin benim yanımda her zaman özel bir yeri olacaktır. Her ne kadar mekânlarımız farklı olsa da gönül birlikteliğimiz hep devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

“ÜMRANİYE’DE BİR KARDEŞİNİZİN OLDUĞUNU UNUTMAYINIZ”

Son olarak Ümraniye’ye yolu düşenlerin ağırlayacağını söyleyen Ünsal; “İnşallah ümit ediyorum ki Gerede’de yaşayan vatandaşlarımızın dudaklarında kalan bir şarkı oluruz. Bu duygu ve düşüncelerle Ümraniye’de bir evinizin, bir kardeşinizin olduğunu unutmayınız. Ümraniye’ye yolunuz düşerse sizleri orada misafir etmekten büyük bir mutluluk duyacağım. Bilmeden, istemeden de olsa kalpleri kırmış, gönülleri incitmiş isem hakkınızı helal ediniz. Allah’a emanet olun. Sağ olun, var olun” dedi.

Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal onuruna düzenlenen veda yemeğinde oldukça duygulu anlar yaşandı. Program, hediyelerin takdiminin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim