Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, adalet yürüyüşünün Bolu etabında, yardımlarından ötürü kendisine teşekkür eden CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ve Milletvekili Tanju Özcan’a cevap verdi. Partilerin gelip geçici olduğunu ancak abiliğin kolay olmadığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Ben kendisine teşekkür ediyorum, Biz de görevimizi yaptık, Bolu’nun adı kirlensin, lekelensin istemiyoruz.”diye konuştu.

Haber: MEHMET FATİH YALINIZ

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP İl Başkanı Kazım Karsu ve CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın bu konuda doğru bir açıklama yaptıklarını ve teşekkür ettiğini söyledi. Başkan Yılmaz, “Kazım Abi’ye bir her zaman abi diyoruz ve o da abiliğini yapmış, doğru olanı yapmış. Bu yürüyüşten önce Kazım Abi beni aradı, dedim ki nerede ne istiyorsanız emrinizdeyiz. Yapmamız gereken ne varsa yaparız dedik. Bunu bu şekilde ifade etmesi onun abiliğini gösterir, sağ olsun, Allah razı olsun.” dedi.

“Niye Kazım abi dediğimizi Bolu Halkı görmüş olsun”

Bolu Belediyesi’nin su kesintisi yaptığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını ve buna Kazım Karsu’nun cevap vermesi gerektiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Allah razı olsun Kazım abi doğru olanı yapmıştır. Bizim de niye Kazım Abi dediğimizi Bolu Halkı görmüş olsun.” dedi. Başkan Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İstanbul gibi bir ilin il başkanlığını yapmış, Cumhuriyet Halk Partisi deyince en önde görünen Gürsel Tekin de bizimle hiç ilgisi olmayan bir yerde, belediyenin su kestiğine dair bir açıklama yapmasını rahatsız edici bulmuştuk. Bunu herkes yapabilir ama Avrupa’daki bir çok ülkeden büyük bir ilin il başkanlığını yapmış birinin böyle bir cıvık açıklama yaparak bir ili karalamasını ve burada il belediye başkanının suyu kestiğini söylemesini, üstelik şehirle ilgisi olmayan bir yerde, çok hafif tabirle bir çamur atma ve pislik bulaştırma olarak mütalaa etmiş, çok da üzülmüştük. Bunun cevabını Kazım Abi vermeli demiştik, Allah razı olsun Kazım abi doğru olanı yapmıştır. Bizim de niye Kazım Abi dediğimizi Bolu Halkı görmüş olsun. Partiler gelip geçici, parti yöneticileri gelip geçici ama abilik kolay olmuyor, ben bunun için kendisine teşekkür ediyorum. Biz de görevimizi yaptık, Bolu’nun adı kirlensin, lekelensin istemiyoruz. Şahıs olarak çok iyi olmayabiliriz, yanlışlarımız olabilir ama bizim şahsımız yüzünden de Bolu’nun ismi kötü anılsın istemiyoruz.”

 

Editör: TE Bilisim