Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in yanı sıra Bolu’nun da bulunduğu CHP'li 59 il başkanı ortak basın toplantısında olağanüstü kurultay sürecine ilişkin açıklama yaptı. Kurultay tartışmasının doğru bulunmadığının belirtildiği açıklamada, 'İhtiyacımız olan kurultay değil, birlik içinde bu karanlık süreçten çıkabilmektir' denildi.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu’nun da yer aldığı CHP'li 59 il başkanı, Ankara'daki basın toplantısında ortak açıklama yaptı. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 81 il başkanına çağrıda bulunduklarını, açıklamaya ise 59 il başkanının katıldığını duyurdu. Açıklamada, olağanüstü kurultay tartışmalarının doğru olmadığı vurgulandı.

"KURULTAY TARTIŞMASI DOĞRU DEĞİLDİR"

Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, ortak açıklamayı okudu: “Ülkemiz geriye gitmiştir. Denge ve denetim mekanizmaları bütünüyle yok edilmiştir. Partimizi olağanüstü kurultaya götürmek sadece tek adam rejimini mutlu edecektir. Olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. Kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyunda yapılmasını doğru bulmuyoruz. Daha seçim sonuçları analiz edilmeden bir olağanüstü kurultay tartışması yapılması doğru değildir. İhtiyacımız olan kurultay değil, birlik içinde bu karanlık süreçten çıkabilmektir.”

Editör: TE Bilisim