NE OLURSAN OL KENDİN OL!

En son ne zaman kendinizi şımarttınız ya da kendinizi ödüllendirdiniz?

Ne yaparsanız yapın, her nereye giderseniz gidin, ne isterseniz isteyin, kiminle birlikte olmak isterseniz isteyin tek bir amaç vardır o da ortak sesimiz “mutluluğu bulmak”. Bu arayış sebebi ile son 10 yılda bu konuyla ilgili bir sürü kitaplar, seminerler, kurslar, atölyeler, iç sesi bulma çalışmaları, terapiler vs..  İnanılmaz bir şekilde popülerleşti ve o eski mutluluğunuzu size yeniden hayata döndürme vaatleriyle hayatımızda önemli bir yer edindi. Bunlar bir yana işin mucizesi sizin içinizde elbette.

Önce ne olursan ol kendin ol, mutluluk ve o özlediğiniz eski benliğiniz size tekrar dönecektir.

Şu soruları sorun kendinize lütfen  “Mutluluk nedir?”, “Özgürlük benim için ne anlam ifade ediyor?” ve “Öz’ü yaşıyor muyum?”  Bu soruların cevaplarını net bir şekilde tespit edersek ve birbirleri ile nasıl bir ilişki içinde olduklarını görürsek o zaman gerçek ve güçlü mutluluğa ulaşabiliriz.

Hep kendimize “Bugün nasıl mutlu olabilirim?” sorusunu yöneltiyoruz. Ancak kendimize “Peki neden şimdi mutlu değilim?” sorusunu içtenlikle sormayız. Bu öğrenilmiş bir negatif arayış şeklidir.

Gerçeklik konusunu hep yanlış noktadan ele alıyoruz bizim için ikincil gerçeklik dediğimiz dış dünya hep öncelikli ve bizi yöneten kısım, bu önemli bir hata aslında. Birincil gerçekliğimizi hep geri plana itiyoruz yani iç dünyamız ve bilincimizde yaşayanları. Genelde çoğumuz ikincil gerçeklikle birincil gerçekliği karıştırıyoruz ve yine öğrenilmişlik nedeniyle sıklıkla bu karmaşayı yaşıyoruz. Durmaksızın değiştiğimizi unutmayalım, her noktada değişimi yaşıyoruz. Birazcık içsel evrenimizin yörüngesinde olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor.