Kent Merkezi’nde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Rögarlar taştı, yollar çöktü, çok sayıda alt geçit, garaj, iş yeri ve depo sular altında kaldı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Bugün öğleden sonra başlayan ve yaklaşık 1,5 saat süren sağanak yağış, Bolululara zor anlar yaşattı. Su baskınları çok sayıda vatandaşın iş yerinde maddi zarara neden oldu. Araçları yolda kalan vatandaşlar tepki gösterirken, Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanan su baskını sonrası geçmiş dönem Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın “Altyapı çalışmalarımız sona erecek. Zahmetini çektiniz, keyfini çıkarma vaktidir. Birlikte başardık, başarmaya devam edeceğiz” sözlerini hatırlattı.

2008 yılında Bolu'nun gelecekte alt yapısıyla gurur duyulacak bir kent olacağına vurgu yapan Yılmaz; “Yağmur suyu hatlarının ihalesini gerçekleştirdik. Bu hatları belediye tarihinde ilk defa biz yapıyoruz. Kısa zaman sonra Bolu'nun bu tür sorunu kalmayacak. Aniden bastıran yağmurlar bazı sıkıntıları ortaya çıkartıyor. Altyapılar bir kentin olmazsa olmazıdır. Bunun farkındayız ve buna göre çalışıyoruz. Bolu gelecek yıllarda sağlam alt yapısı ile gelişmiş illerle aynı seviyeye gelecektir. Bolu halkının bundan şüphesi olmasın” diyerek günümüzde Bolu’nun su baskını sorunu yaşamayacağını işaret etmişti.

Aradan geçen onca seneye rağmen Bolu’da değişen bir durum olmadı. 1,5 saatlik yağmur sonrasında göle dönen sokak ve caddelerde rögarlar patladı, asfaltlar parçalanarak söküldü. Kuvvetli yağış nedeniyle D-100 Kara yolunun Kalıcı Konutlar bağlantı yolunda bulunan alt geçitler ile kentin birçok noktasındaki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yıllardır verilen sözlerin aksine Bolu’da hiçbir iyileşme yaşanmaması vatandaşlar tarafından büyük tepkiye neden oldu.

Öte yandan altyapı sorunlarından kaynaklı yaşanan su baskınları hakkında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da dikkat çeken açıklamalar yapmış,  Konuralp Caddesi’ndeki su baskını sonrası, tekrar etmesi durumunda özür dileyeceğini dile getirerek; “Su baskınlarına son. Kanalizasyon ve yağmurlama hatları yenileniyor. İddialıyım bu sene PMT’siz asfalt yapmayacağım. Asla su birikmeyecek. Birikirse Bolu halkından özür dileyeceğim” demişti. Başkan Özcan ise yaptığı açıklamalarda PMT çalışmalarının garantisini Bolulu vatandaşlara veriyor. PMT'li asfalt çalışmalarının olduğu bölgelerde su baskını olmadığı fark edildi.

Bolu'nun tüm sokaklarına PMT'li asfalt istiyoruz.

 

 

Editör: TE Bilisim