Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında konuştu.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında Bolu’daki yabancı uyruklu vatandaşların kullandığı suya 10 kat zam yapacağını açıkladı. İlerleyen süreçte konuyla ilgili Belediye Meclis toplantısında yaptığı bir konuşmada, kendi partisi için, “Benim partimin de bir politikası yok. Bizim genel başkan da çıkıyor '2 yıl içinde geri göndereceğiz' diyor. Nasıl göndereceksin altını doldurdun mu? Şu an da herhangi bir şey yok" dedi.

CHP'NİN POLİTİKASI YOKTUR DEMEK YANLIŞ”

Bu sözler üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili, "CHP'nin politikası yok demek yanlış, asla öyle bir şey olamaz. Tanju Özcan bulunduğu bölgenin politik iklimi içinde öyle bir şey söylemiş olabilir. CHP'nin politikası yoktur demek asla yanlış, öyle bir şey olamaz. Erdoğan'a defalarca Suriye konferansı yap dedim, sonuçta biz yaptık. Göçmenlerle ilgili, yangınlar ve iklim konusunda çalışma yapacağız. Burası bir göçmen deposu olmayacak. Bolu Belediyesi'nde öyle bir karar çıkacağını zannetmiyorum. O doğru değil, kimseyi susuz ve aç bırakamazsınız. Hiçbir canlıyı bırakamazsınız. Doğa ormana yağmur veriyor. Düşmanınız dahi olsa aç bırakamazsınız. O politik atmosfer içinde, kendi seçim bölgesinin getirdiği politik atmosfer içinde söylemiş olabilir. Ama CHP'nin politikası asla ve asla ırkçı olamaz. İnançlara, kimliklere saygı gösteririz. Temel hedefimiz budur” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim