Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, Köroğlu Evi projesine destek olanlara teşekkür etti, engel olmak isteyenlere de adeta ateş püskürdü. Başkan Efe, projenin tüm engellemelere rağmen yapılmasında kararlı olduğunu bildirdi.

Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, göreve geldikten sonra en çok önem verdiği projelerden bir tanesi olan Köroğlu Evi için kararlılığını dile getirdi. Başkan Hamza Efe, bir basın açıklaması yaparak konuyla ilgili gelişmeleri detaylarıyla anlattı. Projenin hayata geçmesi için hisselerini Belediyeye devreden Başkan Efe, projeye engel olmak için hissesine karşılık isteyen Recep Yılmaz ve Seyit Ahmet Yılmaz’a adeta ateş püskürdü. Başkan Efe açıklamasında, “Prof Dr. Faruk Sümer tarafından, 1580-1585 yılları arasındaki Osmanlıca mühimme defterlerinin incelenmesi neticesinde 8 adet belge ile Dörtdivan ilçesi Sayık Köyünden olan Köroğlu; Dörtdivan’ımız ile özdeşleşmiş bir halk kahramanımızdır. Buna yönelik olarak Sayık köyümüzdeki arkamızda gördüğünüz bu Köroğlu Evinin restorasyonu için sizlerin emanetini alır almaz çalışmalara başladık. Bu konuda uzman kişileri ilçemize davet ederek onların görüşleri doğrultusunda bu tarihi projelendirmeyi gündemimize aldık. Hedefimiz geçmiş dönemlerdeki beceriksiz girişimlerden ders alıp biran önce bu tarihi canlandırıp Köroğlu Evi Müzesini bölgenin önemli bir cazibe merkezi haline getirmektir. Buna yönelik olarak da Bismillah diyerek çalışmamızın startını verdik” dedi.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM”

Devletin yurtdışında ve yurtiçinde birçok projesine imza atmış duayen bir mimar ile projelendirme sürecine başladıklarını belirten Hamza Efe, “Projelendirme süreci devam ederken 11 Mart 2020 de TBMM de AK Partimize katılım töreni esnasında sayın Cumhurbaşkanımıza rozeti takma esnasında kendisine birkaç proje ile birlikte bu projemizi de arz ettim. Aradan bir ay geçmeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız beni arayarak projeyi bakanlık olarak destekleyeceklerini ifade etti. Ben buradan zatıalilerinin kulağına fısıldamış olduğum bu projemiz için hemen harekete geçen ve devletimizin bütün ilgili kurumlarını harekete geçiren Sayın Cumhurbaşkanımıza öncelikle şükranlarımı arz ediyorum. Bakanlığımızın ilgi kurumu olan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzün bürokratları ile projemizi çalışmaya başladık. Bir taraftan mimarımız ile projemizin hazırlanması devam ederken diğer taraftan Kültür Varlıkları ile bu gördüğünüz Köroğlu Evinin proje hazırlama bedeli, restorasyonu ve bu arazinin üstyapısı dahil olmak üzere bu yatırımın finanse edilmesi konusunda farklı formüller üzerinde çalıştık. Mevzuata göre bakanlığımızın buraya kaynak aktarabilmesi için buranın yüzde 100 kamuya ait olması ve herhangi bir özel kişinin burada hisse sahibi olmaması gerekiyordu. Biran önce bu kaynağın aktarılması ve bakanlığımızın yatırım programına alınması için vakit kaybetmeden buranın bir kamu kuruluşu olan belediyemize devredilmesi için hak sahiplerini bulup onlar ile iletişime geçmeye başladık” diye konuştu.

“SAAT ÇALIŞSAK BU İNSANLARIN HAKKINI YİNE DE ÖDEYEMEYİZ”

Çoğunluğu Ankara ve İstanbul’da ikamet eden bu hak sahibi vatandaşları kapı kapı ziyaret ettiklerine söyleyen Efe ayrıca, “Projemizi, memleketimize olan sevdamızı ve bu yatırımın memleketimize olacak katma değerini anlatarak kendilerinden vekaletlerini ve hayırlı çalışmaya vesile olmalarını talep ettik. Şu ana kadar ziyaret ettiğimiz bir kapı haricinde hiçbir kapıdan boş dönmedik. O bir kapıyı, basın açıklamamızın öznesi olan o bir kapıyı ve o kapının arkasındakileri siz değerli hemşehrilerimiz ile ayrıca paylaşacağım. Bizi kapısından çevirmeyip hiçbir karşılık beklemeden, bir kuruş dahi istemeden gönül rızası ile buradaki haklarını belediyemize devreden hak sahipleri Ali Yılmaz, Melek Değercan, Hafize Başar, Hekmet Aygül, Hacer Bilgi, Şaban Yılmaz, Ahmet Yılmaz, Şaziye Değercan, Ümit Yılmaz, Meryem Dilekciol, Seyit Mehmet Yılmaz, Halil Çelik, Ahmet Çelik, Mukaddes Ünallı, Seher Işık, Ayşe Yıldız, Kadriye Taşdemir, Sevim Çetinyürek, Emine Güler, Aydın Taşdemir’e şahsım ve memleketim adına çok teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun. Hele içlerinden bir hemşehrimiz var ki  hastanede yatarken hasta yatağından kalkıp bu hayırda geri kalmamak için belediyemize vekaletini vermek için notere tekerlekli sandalye ile geldi. Biz böyle insanlar için 24 saat çalışsak bu insanların hakkını yine de ödeyemeyiz” ifadelerini kullandı.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Köroğlu Evindeki hisselerini devretmeyenlere sert sözlerle yüklenen Efe şunları söyledi: “Geldiğimiz noktada sadece Recep Yılmaz isimli şahıs bizi kapısından geri çevirip belediyemize vekaletini vermeyerek memleketimizin kaderi ile oynamaktadır. Diğer hisse sahiplerimiz hayıra vesile olmak için buradaki haklarından beklentisiz feragat ederken Recep Yılmaz ise kendi ev yerine karşılık Milli Emlak’tan 1.500 m2 yer alıverirseniz size hisselerimi veririm cevabını vererek buradan dünyalık elde etmeyi tercih etmiştir. 2020 yılı bitmeden bakanlığımız proje hazırlama bedelini belediyemize ödemek için hazır bekliyordu. Eğer proje hazırlama bedeli 2020 ödenmiş olsaydı bu proje otomatik olarak Bakanlığımızın 2021 yatırım programına dahil olmuş olacaktı. Bu kadar hak sahibini ziyaret ederek emanetlerini tek başıma almama rağmen mensubu olmaktan onur duyduğum AK Parti’den bir seçilmiş bir arkadaşımızdan Recep Yılmaz’ı arabasında taşıyıp kendisine alan açmak yerine kendisini ikna ederek hayra vesile olmasını beklerdik. Ben buradan yaklaşık 4 milyon TL bedeli olan ilçemiz tarihindeki en büyük yatırıma engel olmak isteyen Recep Yılmaz’a ve kendisine akıl hocalığı yapan içimizdeki İrlandalılara hakkımı helal etmiyorum. Sırf bu icraat şahsım Hamza Efe’ye nasip olmasın diyerek bizi engellemeye çalışıyorlar. Derdimiz Dörtdivan sevdasıyla yola çıkıp gecesini gündüzüne katan memleketin bu makus talihini değiştirmek için mücadele eden bir kardeşiniz olarak şunu belirtmek isterim ki ne yapsalar boş. Hangi engeli önümüze koyarlarsa koysunlar biz inanıyoruz ki iman varsa imkan da vardır.”

“İÇİMİZDEKİ İRLANDALILARA RAĞMEN YİNE YAPACAĞIZ”

Efe, Dörtdivan’da tekeden süt çıkaran zihniyetin temsilcisi olduklarına dikkat çektiği açıklamasının devamında, “Geçmişten ders çıkararak bu memleketi birilerinin egosuna ve ukalalığına asla kurban etmeyeceğiz. 50 bin hemşehrimiz ile birlikte insan ve hizmet odaklı bu yürüyüşümüzün önünde kimse duramayacak bu Köroğlu Evimizi Recep Yılmazlar’a ve içimizdeki İrlandalılara rağmen yine yapacağız. Bu memleketin kaybedecek bir günü dahi yok bilinci içerisinde bundan sonraki süreçte hukuki mücadelemizi başlatarak kamulaştırma ve mahkeme yoluyla kalan hisseleri Recep Yılmaz’dan er ya da geç alacağız. Gönlümüz isterdi ki bu eseri Recep Yılmaz’a rağmen değil Recep Yılmaz ile birlikte yapalım” dedi.

“KİMSE KÖROĞLU DİYARI DÖRTDİVAN’IMIZDAN BÜYÜK DEĞİLDİR!”

Efe son olarak ise, “Projemizin önünü açan Sayın Cumhurbaşkanımıza, desteklerini esirgemeyen Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza ve Bakan Yardımcılarımıza, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün değerli bürokratlarına, projemizin mimarına ve buradaki hisselerini bize emanet eden tüm hak sahiplerini çok teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun. Bizi bu açıklamayı yapmaya mecbur eden Recep Yılmaz’ı da önce Allah’a sonra milletimize havale ediyorum. Bundan sonra da çalışmalarımıza engel olmak, memleketin kaderi ile oynamak isteyenler olursa kim olursa olsun bunları da aynı şekilde milletimiz ile paylaşmaktan geri durmayacağız. Kimse Köroğlu Diyarı Dörtdivan’ımızdan büyük değildir! Bu vesile ile tekrar bütün hemşehrilerimizi ve bizi takip eden herkesi saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim