Kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğuması ile birlikte araç sahipleri kış mevsimine hazırlık için Bolu Sanayi Sitesinin yolunu tutmaya başladı.

Kış mevsimi girmeden önce araç sürücülerine uyarılarda bulunan oto tamir ustaları, kış lastiği, silecek suyu, antifriz ve balataların bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini söylediler.

 MEHMET FATİH YALINIZ

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte araçlarda lastik, antifriz, motor, fren sistemi gibi aksamlarda bakım yapılması daha sonra ortaya çıkabilecek maliyetlerin önüne geçme ve yolda kalma riskinin oluşmaması için önem taşıyor.

Bolu’daki araç sahiplerine kış mevsimi gelmeden önce mutlaka araç bakımlarını yaptırmalarını tavsiye eden oto tamir ustaları Bolu Sanayi Sitesinde oto bakım hizmetlerini sunduklarını ifade ettiler.

Bolu’da hizmet veren bir oto servis yetkilisi Emre Köse, “Araç sürücüleri, özellikle antifrizlerine, lastiklerin kauçuk oranlarına, kışlık lastiklerine dikkat etmeleri gerekiyor. Eğer lastikler sertleşmişse, kış lastiklerini değiştirmeleri lazım. Araçların radyatörlerine göre, kırmızı organik antifriz koymalarını tavsiye ederiz. Ayrıca motor yağlarını kontrol etsinler, fren balatalarına baktırsınlar. Buraya geldiklerinde biz de yardımcı oluyoruz. Araçlarda antifriz bakımları yapılmadığı zaman blok çatlayabilir, radyatör delinir, borularda çatlamalar meydana gelir, araç üzerinde çok büyük hasarlara neden olabilir.” dedi.

Bolu Sanayi Sitesinde hizmet veren bir oto servis yetkilisi Selim Sarıkaya da kış mevsiminden önce araç sürücülerini bakım yaptırmaları konusunda uyardı. Sarıkaya, “Araç sürücüleri ilk olarak antifriz kontrolünü yaptırmalılar. Cam suyu kontrolü de yapılmalı. Kış mevsiminden önce lastiklerin kış lastiklerine dönüştürülmesi gerekiyor. Güvenlik tedbirleri açısından kar yağmadan önce, lastikçilerimizde yoğunluk oluşmadan önce lastiklerini taktırmaları gerekiyor. Biz de kış mevsimi gelmeden önce araçlarda antifriz kontrolü yapıyoruz, dereceyi ölçtükten sonra araçta Bolu şartlarına uygun derecede antifriz yoksa antifriz ilavesi yapıyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim