Vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla oluşabilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü “Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri ToplantısıBolu Valisi Erkan Kılıç’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Bolu Valiliği Yedigöller Toplantı Salonu’nda Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Abid Öztoprak, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Özgür Kılıç, Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın ile diğer kurumların ve sivil toplum örgütlerinin yetkilileri katıldı.

ALINACAK TEDBİRLER SUNUM HALİNDE AKTARILDI

Toplantıda, Trafik Şubelerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Recep Koyuncu tarafından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar tarafından kış mevsiminde alınacak tedbirlerle ilgili sunum gerçekleştirildi.

Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin de yaptığı sunumla kış tedbirleri ile ilgili olarak Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanlarında alınan önlemler, kış mevsimi için yapılan hazırlıklar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Sunumların ardından Bolu Valisi Erkan Kılıç, Kaymakamlardan ilçelerdeki, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli’den köylerdeki, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın’dan da Bolu Merkezdeki karla mücadele ile ilgili yapılan hazırlıklar hakkında bilgiler aldı.

“GEREKLİ OLAN TÜM TEDBİRLERİMİZİ KAR YAĞMADAN ÖNCE ALMALI”

Bolu Valisi Sayın Erkan Kılıç, kış mevsiminin sorunsuz bir şekilde atlatılması için ekipmanların hazır olması gerektiğini belirterek, “İlimiz sınırları içerisinde kış mevsiminde karayollarımızı kullanacak vatandaşlarımızın sağ salim ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için gerekli olan tüm tedbirlerimizi kar yağmadan önce almalı, vatandaşlarımıza kamu hizmetlerini eksiksiz bir şekilde sunmalıyız. Kış mevsiminin sorunsuz bir şekilde atlatılması için ekipmanlarımızı hazırlamalıyız. Kar yağmadan önce karla mücadelede kullanılacak araçların ve makinaların bakımını yaptırmalı, tuz, solüsyon gibi malzemeler temin edilerek depolanmalıdır. Her kurum kendi sorumluluk alanında tedbirlerini almalı, koordinasyonu gerektiren konularda hemen koordinasyon sağlanmalıdır. Kış mevsiminde sadece trafik alanında da her alanda hazırlıklarımızı yapmalı, soğuk havada sokaklarda, yollarda kalabilecek vatandaşlarımız için konaklama, beslenme vb ihtiyaçlarını karşılayabilmek için tüm tedbirlerimizi alalım, sokaktaki hayvanlarımıza yönelikte tüm hazırlıklarımızı yapmalıyız. Kış mevsiminde olumsuz hava şartları karşısında İlimiz genelindeki bütün yolları her daim açık tutmak, vatandaşlarımızın güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak ve mağdur olmamaları için gerekli hazırlıklarımızı yapmak hepimizin asli görevidir. İlimizde bulunan bütün yolları kullanacak vatandaşlarımıza ve Bolulu hemşehrilerimize kazasız seyahatler diliyorum. Kış mevsiminde trafiğin kesintiye uğramaması için karla mücadelede gece gündüz emek sarf edecek olan herkese görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim