Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, pandemi döneminde istihdamı korumak adına atılan en önemli adımlardan biri olan kısa çalışma ödeneğinin normal çalışma düzenine geçinceye kadar sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Ateş, 31 Mart’ta sona eren kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılmasına dair çağrıda bulundu.

Haber: Aslı Akış

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan korona virüs tehdidi devam ediyor. Bu kapsamda yayılımı azaltmak için iş yerlerinde kısıtlamaya gidildi. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında uygulamaya konulan Kısa Çalışma Ödeneği 31 Mart 2021 tarihi itibariyle sona erdi. Kısa çalışma ödeneğinin pandemide esnafa nefes olduğunu söyleyen Ateş, ilimizde bu ödenekten yararlanan kişi sayılarını açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu geçtiğimiz hafta kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması paylaşımında bulunarak pandemi sürecinde firmaların sıkıntılar yaşadığını, kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması gerektiğine işaret etti. Ayrıca kamuya yapılacak vergi ve benzeri ödemelerin ertelenmesine ilişkin işletmelere yeni kredi desteklerinin sağlanmasının öneminden bahsetmişti.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çağrısının doğru olduğunu belirterek, kısa çalışma ödeneğinin devam etmesini vurguladı. Ateş;  Rifat Bey’in kararı çok doğru. Kısa Çalışma Ödeneği, pandemide çok sıkıntı yaşayan esnafımıza bir nefes olmuştu. Yaşayabilmeleri adına bu nefesin devam etmesi lazım. İlimizde de yaklaşık 70 bin çalışandan 26 bini, Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalandı. İlimiz için çok önemli olduğunu biliyoruz. Kısa Çalışma Ödeneğinin tekrar gündeme gelmesi önemliydi. Bu konuda Rifat Bey ile beraber çalışıyoruz. Bütün Ticaret ve Sanayi Odalarının da bu konuda çağrısı var. Kısa Çalışma Ödeneği esnafımıza candır. Dolayısıyla, devam etmesi uygundur” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim