Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında, KEP, e-Tebligat, e-Fatura, e-Arşiv ve e-Saklama gibi hizmetler ile şirketlerin dijitalleşmesini sağlayan TÜRKKEP tarafından E-Dönüşüm semineri düzenledi. Seminerde, TÜRKKEP’in e-Dönüşüm ürünleri hakkında detaylı bilgi verilirken, muhasebe ve iş hayatını kolaylaştıran avantajları da ele alındı. 

Haber: Aslı Akış

Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ve TÜRKKEP Başvuru Merkezi Bolu Bilişim Teknoloji Merkezi iş birliğinde gerçekleşen seminere, Bolu SMMM Odası Başkanı Yüksel Ceylan, TÜRKKEP Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven, TÜRKKEP Karadeniz ve İç Anadolu Bölge Müdürü Murat Faruk Öztürk, TÜRKKEP Başvuru Merkezi Bolu Bilişim Teknoloji Merkezi Yöneticisi Süleyman Uzunoğlu, muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı.

Şirketlerin elektronik dönüşümüne katkı sağlayan TÜRKKEP, e-Dönüşüm konusunda bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında seminer düzenledi. E-Maliye geçiş sürecinin detaylarının katılımcılarla paylaşıldığı seminerde şirketlerin verimli çalışması kadar mali müşavir ve serbest muhasebecilerin de verimli çalışmasının önemine vurgu yapıldı. Seminerde ayrıca Av. Ceyda Cimilli tarafından Kişisel Verilerin Koruması Kanunu için yol haritası sunuldu. Cimilli, verilerin korunmasında mali müşavirlerin mükelleflerini KVKK konusunda yönlendirmesinin öneminin altını çizdi.

Semirin açılış konuşmasını yapan Bolu SMMMO Başkanı Yüksel Ceylan yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ceylan; “Türk Vergi Sistemine E-Defter, E-Fatura, E-İrsaliye, E-Serbest Meslek Makbuzu, E-Gider Pusulası gibi bir takım yeni uygulamalar geldi. Bununla ilgili geçmişte birkaç eğitim çalışması yaptık. TÜRKKEP yetkilileri ile beraber eğitim çalışması yapacağız. Eğitim çalışmasının mesleğimize, meslektaşlarımıza ve Türk Vergi sistemine hayırlı olmasını diliyorum.

Ceylan’ın ardından sözü alan TÜRKKEP Bolu Bilişim Yetkilisi Süleyman Uzunoğlu ise 2016 yılından bugüne kadar elektronik hizmetlerle ilgili çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi. Daha sonra TÜRKKEP Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven tarafından muhasebeciler ve mali müşavirlere e-dönüşüm semineri verildi. Seminerde Atasever, katılımcıların sorularını da cevapladı.

“E-DÖNÜŞÜM İŞ HAYATINDA BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLIYOR”

Seminerde e-Dönüşüm’ün önemi ve TÜRKKEP’in faaliyetleri hakkında bilgi veren TÜRKKEP Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven, “E-dönüşüm iş hayatında büyük kolaylıklar sağlıyor. Özellikle şirketlerin dijitalleşmesine katkı sağlayan ve devlet politikasıyla da desteklenen adımlar ile e-Dönüşüm gün geçtikte daha da yaygınlaşıyor.  Sektörün lider markası olarak bu alandaki hizmetlerimiz ve KEP ürünlerimizle şirketlerin dönüşümlerine katkı sağlıyoruz. E-Dönüşüm’ün şirketlerden bireylere yayılımı ve yaygınlığının artırılması için bilinçlendirme çalışmaları yürütüyoruz. e-Dönüşüm konusunda farkındalık yaratma adına Bolu’da düzenlediğimiz seminerimizde iş dünyası temsilcilerimize e-Maliye geçiş sürecini anlattık. Şirketlerin verimli çalışması kadar mali müşavir ve serbest muhasebecilerin de verimli çalışması için önemli olduğunu vurguladık. Seminerimizde tüm katılımcılarımızdan bölgedeki çalışmalarımıza katkıda bulunma ve e-Fatura’ya geçme konusunda destek istedik” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim