Bolu’da İHH’nın yürüttüğü “İdlib’e Acil Yardım” kampanyasına ilk destek,  Bolu 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden geldi. Okulda öğrenim gören kız öğrenciler, kendi elleriyle ördükleri atkı ve bereleri İdlib’e göndermek üzere İHH’ya teslim ettiler.

Haber: Ömer Çetinaslan

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, İdlib'de savaştan kurtulup yaşam mücadelesi veren kardeşlerine sıcacık bir bağışta bulundu. Kız öğrencilerin öğrenim gördüğü okulun,  kendileri küçük yürekleri büyük olan öğrencileri, örnek bir hareket sergileyerek kendi elleriyle ördükleri ve çevresinden topladıkları bere ve atkıları İdlib’teki savaş mağduru kardeşlerine ulaştırmak üzere Bolu-İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı’ya teslim ettiler.

Televizyonlarda ve haber kaynaklarında gördükleri manzaralardan çok etkilendikleri ve oradaki kardeşleri için böyle bir çalışma başlattıklarını söyleyen öğrenciler, Bolu İHH’yı okullarına davet ederek büyüklerine örnek olacak bir davranışta bulundular.

Bolu-İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı ve başkan yardımcısı Mustafa Cesaretli,   Bolu 15 Temmuz Şehitler İmama Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti. İHH ekibini okul müdürü İlker Hotoğlu ve okul idaresi ile öğrenciler karşıladı.

Öğrencilerin yapmış olduğu bu örnek davranıştan mutlu olduklarını söyleyen Sarımsakcı, öğrencilere teşekkür ederek, İdlib’e “Acil Yardım Kampanyası” çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sarımsakcı; Suriye’deki savaş, vahim bir insani krize sebep oldu. Kimyasal silahlar ve bombalar hiç çekinmeden kullanıldı. Kadim şehirler yerle bir edildi; 500 binden fazla insan hayatını kaybetti. 5 milyondan fazla insan başka ülkelere sığındı. Halen 13,5 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 2,8 milyon kişi savaştan dolayı engelli olarak yaşıyor. Savaşın halen devam ettiği bölgede yeni kurulan yerleşim yerlerindeki mazlum insanlara yardım ulaştırmak için Bolu’daki tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte büyük bir kampanya başlattık” ifadelerini kullandı.

Sarımsakcı son olarak,  tüm Bolu halkını” “İdlib’e Acil Yardım” kampanyasına destek olmaya davet etti.

Editör: TE Bilisim