Bolu Valisi Ahmet Ümit, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Gaziantep’ten toprak ve bayrak getiren Gaziantep Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Özcan ile öğrencisi Cebrail Kellecioğlu’nu makamında kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen "Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Etkinlikleri" kapsamında, Gaziantep’ten yola çıkarılan ve 80 İl’e gönderilen Gazi şehrin savunmasında canlarını feda eden tüm aziz şehitler ile kahraman gazileri rahmet ve şükranla anmak amacıyla, ecdadın kanlarının bulunduğu toprak ve şanlı Türk Bayrağı Bolu'ya ulaştırıldı.

Gaziantep Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Özcan ile öğrencisi Cebrail Kellecioğlu, Gaziantep’ten getirdikleri toprak ve şanlı Türk Bayrağımızı Bolu Valisi Ahmet Ümit’e teslim etti. Bayrağı öperek teslim alan Bolu Valisi Ahmet Ümit, tarihe sahip çıkmak ve geleceğin teminatı çocuklara şehitlik ve gazilik ruhunu aşılamak adına Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliği anlamlı bulduğunu ifade etti.

“AZİZ MİLLETİMİZ DÜŞMANA GEÇİT VERMEMİŞTİR”

Türk Milleti’nin düşmana geçit vermediğin belirten Vali

Ümit, “Şanlı bir tarihin, yüce bir milletin evlatları olarak, şehitlik ve gazilik ruhumuzdan aldığımız şuurla, vatanımızı, milletimizi ve bağımsızlığımızı yaşatabilmek için günümüze kadar çok büyük mücadeleler verildi. Bizler de her alanda mücadelemizi sürdürerek kıyamete kadar bu ruhu yaşatmak için var gücümüzle çalışmakla mükellefiz. Gaziantep şehrimizde verilen mücadele de bunun en özel örneklerindendir. Her zaman Türk milletinin merhametinden ve imkânlarından faydalanarak kendisine yaşam alanı bulan emperyalistler, topraklarımız üzerindeki emellerine Gaziantep üzerinden de erişmek istese de Aziz milletimiz hiçbir taarruza pabuç bırakmayarak, tüm mevcudiyetiyle mücadele ederek düşmana geçit vermemiştir” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK BÜYÜK MEMNUNİYET DUYDUM”

Çalışmadan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Ümit, “Binlerce şehidimizin kanlarıyla sulanarak elde edilen ve bizlere miras olarak bırakılan Anadolu coğrafyamızda bu mühim programı gerçekleştirerek bu ruhu yaşama ve yaşatma gayretinizden çok büyük memnuniyet duydum. Bu vesileyle bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Başta Gaziantep Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere Programa emeği geçen Kadim şehrimiz Gaziantepli tüm vatandaşlarımıza selam, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim