Çin’de başladıktan sonra tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüs Salgınına karşı, Bolu Belediyesi tarafından, 10 araç ve 50 ekipten oluşan Paniğe kapılmadan, hafife almadan, sevdiklerimizi koruyoruz” temizlik ekibi kuruldu.

Demokrasi Meydanı’nda temizlik timi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugüne kadar 10 tonun üzerinde dezenfektan kullandıklarını, bu nedenle Bolu’nun nüfusuna göre en çok dezenfektanı kullanan illerden biri haline geldiğine dikkat çekti.

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Belediyesi tarafından, koronavirüs salgınına karşı 10 araç ve 50 personelden oluşan bir ekip kurdu. ‘Paniğe kapılmadan, hafife almadan, sevdiklerimizi koruyoruz” adı verilen tim, kentte bulunan cami, park, halkın yoğun kullandığı bölgelerde dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Vatandaşların yaya olarak kullandığı yollar ve ana arterlerin de dezenfektanlı suyla yıkandığı Bolu’da, bugüne kadar 10 tonun üzerinde dezenfeksiyon kullanıldı.

Korana virüs salgınına karşı alınan yapılan çalışmalar hakkında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şuana kadar Bolu’da hastalığa rastlandığına dair bir bulgu olmadığını belirterek, “Koronavirüs artık çağımızın vebası olarak adlandırılıyor. Bütün dünyada hızlı bir şekilde yayılma eğiliminde. Ülke olarak gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz tüm kurumlar istişare içinde. Amacımız bu virüsün yayılmasını engellemek. Bu noktada duyarlılık gösteren Bolulu hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Şehrin belediye başkanı olarak şehrin muhtelif yerlerini sürekli dolaşıyorum. Şunu görüyorum memnuniyetle, zorunlu kalmadıkça hiçbir vatandaşımız keyfi olarak evinden çıkmıyor. Şu ana kadar Bolu’da yapılan testleri Sayın Valimiz de açıklamıştı. Memnuniyetle söylüyorum, tamamı negatif sonuç olarak geldi. Şu ana kadar Bolu’da bu hastalığa rastlandığına dair, herhangi bir bulgu elimizde mevcut değil.

“10 tonun üzerinde dezenfektan kullandık”

10 araç ve yaklaşık 50 personelle ‘Paniğe kapılmadan, hafife almadan, sevdiklerimizi koruyoruz” ekibi kurduk. 10 araçla Bolu’daki bütün camilerimizi, çöp ve kamusal alanlarımızı dezenfekte etmeye devam ediyoruz. Türkiye’de nüfusuna göre en fazla dezenfektanı kullanan belediye biziz. Arkadaşlarımız özverili bir şekilde Bolu halkının sağlığını korumak için büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu ana kadar 10 tonun üzerinde dezenfeksiyon kullandık kapalı alanlarla ilgili. Yollarımız ve ana arterlerimiz dezenfektanlı suyla yıkandı. Pazar yerlerimiz yıkandı. Yıkanmaya da devam ediyor. Tedbirlerimizi daha önceden aldığımız için dezenfeksiyonla ilgili ilaç sıkıntısı yaşamıyoruz, tedbirlerimizi önceden almıştık. ” dedi.

Konfeksiyon pazarı bir süre kapalı kalacak”

Özcan, salgına karşı alınan tedbirler hakkında yaptığı açıklamada, “Pazartesi günü Bolu pazarının hemen yanında kurulan tuhafiye pazarını bir süre kapalı tutacağız. Çünkü oranın esnafının önemli bir bölümü başka şehirlerden Bolu’ya geliyor. Bu tamamen halkımızı korumak adına atılmış bir adım. Hayvan pazarımızı belirli bir süre kapalı tutacağız. Önümüzdeki süreçte bu tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Özellikle yoksul vatandaşlarımız bizi arasınlar. Yemek ihtiyaçları varsa biz seyyar araçlarımızla kendilerine ulaşmaya hazırız. Led ekranımız aracılığıyla bu hastalığa karşı alınması gereken önlemleri yayınlıyoruz. Yine sosyal medyamızdan da bu tür uyarıları aralıksız olarak yapmaya gayret ediyoruz. Umuyorum bu hastalık hiç Bolu’ya uğramadan ömrünü bir an önce dünyada tamamlar” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim