Temizlik ambulansına binerek işçilerle birlikte kentte çöp toplayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yeraltı konteynerlerinin içi boş olmasına rağmen çöplerin konteyner dışına bırakıldığını tespit ettiklerini belirterek “Konteynerin dışına çöp bırakmanın bir anlamı yok. Bu konuda biz halkımızdan duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz haftalarda faaliyete başlayan ‘temizlik ambulansı’na binerek işçilerle beraber şehirde çöp topladı.  Şehrin kuzeyindeki bölgelerde evsel ve geri dönüşüm çöplerini toplayan Özcan,  birçok noktada konteynerlerin dışına bırakılan çöplerle karşılaştı. Konteynerlerin doluluğunu kontrol eden Başkan Özcan,  daha sonra temizlik personelleriyle birlikte konteyner dışına bırakılan çöpleri alarak, konteynerin içine attı.

“Çevresine çöp bırakılan konteynerlerin içi boş”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çalışma esnasında yaptığı açıklamada, birçok noktada konteynerin dışına çöp bırakıldığını tespit ettiklerini belirterek, “Temizlik İşleri Müdürlüğü personelimiz Cihan ile bir saattir geziyoruz. Çevresine çöp bırakılan konteynerlere bakıyoruz ancak içi boş. Konteynerin dışına çöp bırakmanın bir anlamı yok. Bu konuda biz halkımızdan duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

“Temizlik ambulansı uygulaması çevre kirliliği oluşmasını engelliyor”

Temizlik ambulansı uygulamasına 15 gün önce başladıklarını belirten Özcan, “Şuan da şehrin güneyinde ve kuzeyinde birer aracımız var. Bu araçlar gün içerisinde 80 ila 120 kilometre arası yol yapıyor.  Hem ihbar üzerine çöpleri alıyor, hem de rutin olarak konteynerlerin etrafına bırakılan çöp varsa bunları alıp, çevre kirliliği oluşmasını engelliyorlar.” diye konuştu.

“Uygulama sayesinde gözle görülür oranda ilerleme var”

Uygulama sayesinde gözle görülür oranda ilerleme kat edildiğini anlatan Özcan “Bu uygulamaya başladıktan itibaren Bolu’da gözle görülür oranda ilerleme olduğunu memnuniyetle görüyorum. Kendim de zaman zaman bu uygulamalara katılacağım.” İfadelerini kullandı.

“Bolu’yu Türkiye’nin en temiz şehri yapacağız”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Türkiye’nin en temiz şehrinin Bolu olacağını da vurgulayarak, “Hep söylüyorum ‘Bolu bizim evimiz’ nasıl ki evimizi temiz tutuyorsak Bolu’yu da öyle temiz tutacağız ve  şehrimizi halkımızla el ele verip Türkiye’nin en temiz şehri yapacağız. Bizim örf ve adetimizde vardır, evimizin temizliği ile övünürüz, biz de şehrimizin temizliği ile övünmek istiyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim