Eğitim-İş Bolu Şube Başkanı Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Erhan Korkmaz, Azerbaycan’a destek mesajı gönderdi. Korkmaz açıklamasında, Azerbaycan’a karşı yapılan saldırının biran önce durdurulması gerektiğini söyledi.

Haber: Servet GÖKÇEK

Ermenistan’ının kardeş ülkemiz olan Azerbaycan’a yönelik yaptığı saldırılarına ilimizde de tepkiler dinmiyor. Eğitim-İş Bolu Şube Başkanı Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Erhan Korkmaz yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın saldırıları karşısında hayatını kaybeden kardeşleri için başsağlığı dilerken, Ermeni Ordusu’nun Azerbaycan halkına saldırması için teşvik edildiğini dile getirdi.

“ALÇAKÇA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ”

Eğitim-İş Bolu Şube Başkanı Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Erhan Korkmaz çatışmada çok sayıda asker ve sivilin hayatını kaybettiğini söyleyerek, “Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalarda çok sayıda asker ve sivil hayatını kaybetmiştir. Azerbaycan'a yönelik Ermenistan’ın alçakça saldırısı kabul edilemez, AZERBAYCAN’a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. ABD ve Rus emperyalist çıkarları Azerbaycan halkına acı, göz yaşı ve kan getirmiştir. Ermenistan’ın bu alçakça saldırısının arkasındaki güç emperyalizmdir” dedi.

“ÇATIŞMALAR KAFKASYA BÖLGESİNE TAŞINMAKTADIR”

Erhan Korkmaz, Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Kafkasya Bölgesi çatışma ve savaş alanı haline getirilmek istendiğini ifade ederek, “Emperyalist devletler dünyanın belli bölgelerinde doğalgaz, petrol, yer altı ve yer üstü kaynakları için bölgesel çatışmaları kışkırtmaktadır.  Suriye, Libya, Lübnan ve en son Doğu Akdeniz’deki gerilim ve çatışmaların boyutu şimdi de Kafkasya bölgesine taşınmaktadır. Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Kafkasya Bölgesi çatışma ve savaş alanı haline getirilmek istenmektedir” şeklinde konuştu.

“ERMENİSTAN’IN SALDIRGAN POLİTİKALARI DESTEKLENMEKTEDİR”

Korkmaz, Ermeni Ordusu’nun Azerbaycan halkına saldırması için teşvik edildiğini belirterek, “ABD, Rusya ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere emperyalist ülkeler Azerbaycan’ın yer altı ve yer üstü kaynaklarını paylaşmak için Ermenistan’ın saldırgan politikalarını desteklemektedirler. Ermeni Ordusu’nun sürekli olarak silahlandırılarak ve cesaretlendirilerek Azerbaycan halkına saldırması teşvik edilmektedir” dedi.

“BÖLGEYE BARIŞ GELMEYECEKTİR”

Korkmaz, Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları terk etmesine değinerek, “Ermenistan’ın masum sivilleri katlettiği Dağlık Karabağ Bölgesi 1992’den beri Ermenistan’ın işgali altındadır. Dağlık Karabağ Bölgesi’nde Ermenistan’ın haksız ilhakı devam ettiği sürece bölgeye barış da gelmeyecektir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak;  Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları derhal terk etmesini talep ediyoruz. Ermenistan’ın alçakça saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim