Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs vaka haritasında artışın sürdüğü Bolu’nun Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki haritada kırmızıya döndü.

Haber: Aslı Akış

Mayıs ayında vaka sayılarının 1000’in altına düşmesiyle başlayan normalleşme süreci, Covid-19 vakalarının yeniden artışı ile tehlike altında. Ülke genelinde haftalık vaka sayılarının 200 binin üzerine çıkması, salgında yeni bir pik dönemine gidildiği yönünde yorumlara neden oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın aşılama oranını ise yüzde 81,4 olarak açıkladığı Bolu’da HES uygulamasındaki harita kırmızıya döndü. Maske ve sosyal mesafenin unutulduğu, ilimizde kapatılan servisler yeniden açıldı.

Türkiye'de ve Bolu’da azalan koronavirüs vakaları ile birlikte Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasında kent merkezi, yeşil renge dönmeye başlamıştı.

Uzun bir süre hatta bazı vatandaşların HES uygulamasını bile sildiği rahat dönemden sonra acı gerçek kendini tekrar hissettirdi.

Kurban Bayramı ile birlikte Bolu’da da vaka sayılarında kıpırdanma başlamıştı.

Vaka sayılarının yeniden yükselmesi ile birlikte aylar sonra HES uygulamasındaki risk haritasında kent merkezi yüksek riski temsil eden kırmızı renk ile kaplandı.

Günlük vaka oranları ile test oranlarının arttığı ilimizde vatandaşlar da tehlikenin arttığı konusunda hemfikir. Kimi vatandaşların maske ve aşı gibi tedbirlere yönelimi artarken, kent genelinde Covid-19 ‘a karşı kayıtsızlık da sürüyor.

Editör: TE Bilisim