Belediye Meclisinin CHP’li üyesi Parlak ve AK Partili üyesi Dimicioğlu, Davos yapılmak istenen Köroğlu Dağları için benzer bir açıklama yaparak, alanda yapılaşma olacağını ve Bolulu vatandaşların konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun son yıllarda gördüğü en büyük proje olan Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planı için, Bolu Belediye Meclisinde farklı partilerden aynı açıklama yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi Naci Parlak ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Semih Dimicioğlu, konuyla ilgili mecliste konuşarak endişelerini dile getirdi.

“BENİM AKLIM ALMADI”

Bolu Eski Valisi Ahmet Ümit’in, söylemlerini eleştiren Meclis Üyesi Parlak, “Benim tüylerim diken diken oldu. Biz yatırıma karşı değiliz ama düşünebiliyor musunuz? Sayın Valim o gün konuşmasında da ‘Bir tane ağaç kesilmeyecek’ dedi. Karşıdaki Aladağlar’da, 38 bin dönüm arazide yatırım yapılacak, hiçbir ağaç kesilmeyecek. Bunu benim aklım almadı. İkincisi, ‘Yaban hayvanları ile beraber olacağız’ dedi. İnsan hayatının yaşadığı yerde yabani hayvanın olması mümkün mü” dedi.

“DUYARLI OLMANIZI İSTİYORUM”

Bölgede doğal hayatın zarar göreceğini işaret eden Parlak, “Ben düşünemiyorum, bir Davos yapılması, bu yatırımların yapılması… Bir tane yaylamızın kalacağına ben inanmıyorum. Bu konuda da bir Bolulu olarak sizlerin de duyarlı olmanızı istiyorum. Neler yapabiliriz, uygulanmaya konulduğunda göreceğiz. Onun için bu konuda sıcak değil, hiç bakmıyorum. Geleceği de düşünemiyorum, ormanlarımızın yok edilmesine son derece karşıyım. Sizlerden de meclis arkadaşlarım olarak, duyarlılığı bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“KÖROĞLU DAĞLARI DAVOS OLACAK DENİYOR”

Meclis üyesi Dimicioğlu ise Köroğlu Dağları için hazırlanan plana ilişkin sunum yaptı. Dimicioğlu, Davos’tan kareler göstererek, “Bolu Köroğlu Dağları Davos olacak deniyor. Davos’a bakalım. İşte Davos bu yani bir ineğini otlatan köylü göremiyoruz, ciddi bir şekilde yapılaşmış. Bu da Davos'tan başka bir otel ve çevresindeki yapılaşma. Yine Davos’tan bir görüntü.  Bu da bizim Köroğlu dağlarımız. Bir önceki görüntüyle bu görüntüyü hayal edin. Tabi bu bir anda olacak bir şey değil. Derler ya ‘Nazar oldu bize nazar ne olduysa azar azar oldu.’ diye. Bu işin bir kademesi. Burada ciddi düşünmemiz gerekiyor. Bu tür kararları Bolu halkının, Bolu Sivil Toplum örgütlerinin, Bolu'nun ileri gelenlerinin oluşturduğu bir komisyon tarafından bu kararların bilinmesi, incelenmesi, irdelenmesi ve kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“PLANLAMA YAYILMADAN DÜZENLENMELİDİR”

Planın yaygınlaşmadan önce yenilenmesi gerektiğini de ifade eden Dimicioğlu, “Sonuca geldiğimizde tabiatın güzelliklerinden faydalanmak amacıyla 3 ya da 5 tane tesis yapılabilir. Bunun için en fazla 500 hektar ya da olsun 1000 hektarlık bir alan gerekir. Bu planlama yayılmadan düzenlenmelidir. Burada Bolu olarak yapacağımız en önemli şey Köroğlu Dağları'nın yani 38 bin hektarlık alanın turizm alanından çıkartılarak yeniden orman vasfına kazandırılmasını sağlamamız gerekir. Son söz Köroğlu Dağları havasıyla ve suyuyla ve ağacıyla bakir kalmalıdır. Burada Bolu olarak hepimize görev düşmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim