TOBB Bolu Genç Girişimciler Kurulu tarafından il genelinde düzenlenen Oryantiring yarışmasında birinci olan Köroğlu Ortaokulu’nda “Girişimcilik Atölyesi” açılışı yapıldı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Köroğlu Ortaokulu’nda gerçekleştirilen açılış etkinliğine Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu  İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Bolu Bağışçılar Vakfı Başkan Vekili Nahit Abak, TOBB Bolu İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sertaç Günay ve Kurul üyeleri, TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce ve Kurul üyeleri, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bolu Genç Girişimciler Kurulu tarafından Bolu ili genelinde ortaokullar arasında düzenlenen Oryantiring yarışmasında Köroğlu Ortaokulu birinci olarak “Girişimcilik Atölyesi” ödülünü kazandı. TOBB Bolu Genç Girişimciler Kurulu tarafından Köroğlu Ortaokulu’nda, içinde 3D yazıcı ve teknoloji laboratuvarı bulunan “Girişimcilik Atölyesi”nin açılışı yapıldı.

Açılışta ilk olarak Köroğlu Ortaokulu Okul Müdürü Şerafettin Tarım bir konuşma yaptı.

“AMACIMIZ OKULUMUZU BİLİM VE KÜLTÜR MERKEZİ YAPMAK”

Tarım, amaçlarının Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak olduğuna işaret ederek; “Bu sebeple okulumuzu eğitim, bilim ve kültür merkezi yapmak amacıyla yola çıktık. Belirlenmiş olan eğitim programının çevre faktörlerini de dikkate alarak en etkili şekilde uygulamaya koymak, Köroğlu ilk ve ortaokulunun asıl hedefidir. Bizler, öğrencilerimizin ihtiyaçlarına ve yeteneklerine uygun hizmeti sunmak, onların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, yani eğitimin kalitesini artırmak için bu kurumda görev yapmaktayız” diye konuştu.

“ORYANTİRİNG YARIŞMASINDA, ÖĞRENCİLERİMİZ BOLU BİRİNCİSİ OLDU”

Tarım, Köroğlu Ortaokulu hakkında da bilgiler vererek; “Okulumuz, Bolu’nun en büyük taşıma merkezli okulu. Bu yüzden, maddi olarak biraz sıkıntılı bir okuldur. İlkokul ve ortaokul, aynı binada olmak üzere toplam 785 öğrenciye 49 derslikte eğitim vermeye çalışmaktayız. Bu zorluklara rağmen sınıf öğretmenimiz Esengül Acar’ın antrenörlüğünde, il genelinde Bolu Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler desteği ile yapılan Oryantiring yarışmasında, öğrencilerimiz Bolu birincisi olmuş ve okulumuza Girişimcilik Atölyesi’ni kazandırmışlardır. Bu tür yarışmaların bir başlangıç olmasını temenni ederek, maddi gücü olan herkesi bu tür organizasyonlarla okullara destek olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Köroğlu Ortaokulu Okul Müdürü Şerafettin Tarım’ın konuşmasının ardından TOBB Bolu İl Genç Girişimciler Kurulu’nun Minikler Yaşama Girişiyor (MİYAGİ) projesi ve yer alınan diğer projeleri hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı.

“GİRİŞİMCİLİK BİLİNCİ ÇOCUK YAŞTA AŞILANMALI”

TOBB Bolu Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Sertaç Günay, girişimcilik bilincinin çocuk yaşta aşılanmasının önemine değinerek; “Girişimcilik, doğasında yenilgi ile karşı karşıya gelebilen bir pozisyon. Girişimcilik faaliyetleri, sürekli olarak başarı ile sonuçlanmayabiliyor. Fakat sonradan başarıya ulaşması, girişimciliğin doğasında var. Girişimcilik bilincinin çocuk yaşta aşılanması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden öncelikle çocuklardan başlamak istedik. Oryantiring yarışmasını seçme sebebimiz buydu. Çocuklarda öncelikle takım çalışmasını, kendi becerileri dışında takım arkadaşları ile de organize olmayı ve beraber hareket etmeyi öğrenmelerini istedik. Kazanan okulumuza bir sınıf düzenledik. Onlara bir 3D yazıcı, üst düzey bir bilgisayar aldık ve sınıf diğer tefrişatı ile ilgili yardımcı olduk” ifadelerini kullandı.

“YENİ GİRİŞİMCİLERE VE SOSYAL FAALİYETLERE DESTEK VERİYORUZ”

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Ticaret ve Sanayi Odası’nın sosyal faaliyetlere destek verdiğini ifade ederek; “Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, 3 bin 500 üyesi olan, yaklaşık olarak 70 bin kişiyi istihdam eden bir kuruluş. Bu kuruluşun en önemli amaçları, iş kapasitesini artırabilmek, istihdam yaratabilmek, sosyal faaliyetlere ve yeni girişimcilere destek vermek. Bolu TSO Yönetim Kurulu dışında, Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu ile de faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Bugün, Genç Girişimciler Kurulumuzun, destekleri ile hazırlanan bir projenin yarışmasının sonucunda, ödül alınması ve çok önemli bir Girişimcilik Atölyesi’nin açılması bizim için çok önemli bir konu” dedi.

“SPOR, SANAT VE BİLİMDE ÖĞRENCİLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ”

Açılışta son konuşmayı yapan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, akademik başarının yanında spor, sanat ve bilimde başarılı olmanın önemine vurgu yaparak; “Milli Eğitim, 18 milyon öğrencinin, 1 milyonu aşkın çalışanın emek verdiği çok büyük bir aile. Biz artık sayısal boyutuyla, eğitimde yapılması gerekenleri ülke olarak tamamladık. Artık neredeyse eğitimden istifade etmeyen bireyimiz kalmadı. Biz, 10-15 sene öncesine kadar çocuklarımıza “icat çıkarma” derdik. Biz bugün burada çocuklarımıza “hadi artık icat çıkarın” demek için oluşturduğumuz bir mekânın açılışını yapacağız. Dolayısıyla, muhasır medeniyetler seviyesine yükselmek, sadece akademik başarı ya da ders başarısı ile mümkün olacak bir husus değil. Sporda, sanatta, kültürde ve bilimde öğrencilerimizin önünü açarak yarınlarının Türkiye’sini, bizim şuan yönettiğimiz Türkiye’den daha güçlü bir ülke haline getirecekleri imkânları sağlamamız gerekiyor. Bu da, tek başına devletin çalışmalarıyla olmamalı. Sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız, bağışçılarımız destek olmalı ve katkı sağlamalı” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, oryantiring yarışmasında 1. olan Köroğlu Ortaokulu’nun yanı sıra 2. sırada yer alan Orhangazi Ortaokulu ve 3. olan Sakarya Ortaokulu’na ödülleri takdim edildi. Ayrıca organizasyona katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür belgeleri verildi.

Programın devamında TOBB Bolu İl Genç Girişimciler Kurulu tarafından tefriş edilen ve içinde üç boyutlu yazıcının yanı sıra çeşitli donanım yer alan girişimcilik atölyesinin açılışı yapılarak öğrenciler tarafından geliştirilen projeler incelendi.

Editör: TE Bilisim