Dörtdivan ilçe turizmine önemli ölçüde katkı sağlayacak olan Köroğlu Yöresel Ürünler Pazarı’nın ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı. Başkan Efe, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1 Milyon liralık Köroğlu Yöresel Ürünleri projemize 500 bin TL katkıda bulundular. Doğalgaz çalışması nedeniyle bozulan yollarda iyileştirme çalışması için bir 500 bin TL daha istedik ve gönderdiler” dedi.

 Özel Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Dörtdivan’da, şehir merkezine yeni bir kimlik kazandıracak olan 1 Milyon TL yatırım bedelli Köroğlu Yöresel Ürünler Pazarı’nın ihalesi yapıldı. Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe ve ihaleyi kazanan firma yetkilileri tarafından sözleşme imzalandı.

Proje ile Dörtdivan Merkez Camii etrafında bulunan eski dükkânların proje alanına taşınarak tarihi camiinin siluetini ortaya çıkarmak ve Kartalkaya güzergâhını kullanan turistlere yöresel ürünlerin tanıtılarak pazarlamasını yapmak hedefleniyor.

Proje tamamlandığında, alanda bulunan eski dükkân sahipleri mağdur edilmeden, daha büyük metrajlı yeni dükkân sahibi olacaklar.

 “İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bedesten şeklinde yapılacak olan katma değer yatırımları ile birlikte 1 Milyon TL yatırım bedeli olan bu proje ilçemize hayırlı olsun. Desteklerini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, milletvekillerimize ve belediye meclis üyelerimize çok teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımıza yine müjdeli haberler vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 BAŞKAN EFE’DEN 2 MÜJDELİ HABER

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü ile beraber gerçekleştirdiği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ziyaretinde Başkan Hamza Efe, Köroğlu Yöresel Ürünler Pazarı projesine 500 bin TL, ilçedeki yol çalışmaları için bir 500 bin TL daha istediklerini ifade etti.

“PROJEMİZE 500 BİN TL KATKIDA BULUNDULAR”

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Efe, “Sayın milletvekillerimiz ile beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Sayın Bakanımız Murat Kurum’u ziyaretimizde, taleplerimiz doğrultusunda ve Sayın Bakanımızın lütufları ile 1 Milyon liralık Köroğlu Yöresel Ürünleri projemize 500 bin TL katkıda bulundular” diye konuştu.

 “BİR 500 BİN TL DE YOL ÇALIŞMALARI İÇİN İSTEDİK”

Efe, doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yolların yapımı için 500 bin TL daha istediğini belirterek, “Ayrıca geçen yaz doğalgaz çalışması nedeniyle bozulan yollarımıza yaptığımız çalışmalarda biraz maddi sıkıntı çektiğimizi ilettik. Bununla ilgili; yol iyileştirme ve merkezde bazı düzenlemeler ile ilgili bir 500 bin TL de taahhüt ettiler ve gönderdiler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim