Bolu’da 2. el eşya satışı yapan Furkan Ekici, korona virüs salgını nedeniyle okulların da açılmamasından dolayı işlerin yok denecek kadar azaldığını söyledi.

Haber: Tuğra Gülen

Her yıl bu zamanlarda işleri oldukça hareketli geçen 2. el eşya piyasası bu yıl korona virüs engeline takıldı. Korona virüs  salgını yüzünden okulların açılmasının ertelenmesi, insanların sıfır eşya tercih etmesi ile birlikte Karaçayır Mahallesi Haznedarlar Sokak’ta bulunan

2.el eşya alım-satımı yapan dükkanlar sinek avlamaya başladı. İşlerin yok denecek kadar azaldığını ifade eden esnaflar, virüsten olumsuz etkilendiklerini söylediler.

Abant Spot Sahibi Furkan Ekici Korona virüs salgını nedeniyle insanların daha çok sıfır eşya almayı tercih ettiklerini vurgulayarak ikinci el eşyaların dezenfekte işlemlerini yaptıklarını da dile getirdi.

“İNSANLAR SIFIRA YÖNELDİ”

Pandemi sürecinden dolayı insanların sıfır eşyaları tercih ettiğini söyleyen Furkan Ekici; “İkinci el satışlarımız normal olarak düştü. Çünkü aldığımız kişilere doğru düzgün güvenemiyoruz. Tabii ki aldığımız ürünleri dezenfekte ediyoruz, yıkatıyoruz. Bundan dolayı sıfır satışlarımız artış gösterdi. İnsanlar daha çok sıfıra yöneldi” dedi.

“İKİNCİ EL SATIŞI CİDDEN ETKİLENDİ”

İkinci el sektörünün pandemiden büyük ölçüde etkilendiğinin altını çizen Ekici; “Pandemiden önce şöyle bir olay vardı. İkinci el eşya satışı da alımı da çok fazlaydı. Yani pandemi araya girdiğinde cidden büyük düşüş yaşandı yani neredeyse yok denebilecek kadar az durumda şu an. İkinci el eşyalarım tamamen alt katta ama satışı yok. İkinci el kısmını cidden etkiledi. Belli bir sirkülasyon vardı ama o sirkülasyon şu an yok” ifadelerini kullandı.

“HİÇ ÖĞRENCİ MÜŞTERİM YOK”

Eğitim dönemindeki belirsizlikten dolayı öğrencilerin eşya almadıklarını belirten Ekici; “Şu dönemde normalde öğrenciler geliyordu. Beyaz eşya alıyorlardı, yatak, baza, başlık alıyorlardı, koltuk takımları alıyorlardı. Hep ikinci el alıyorlardı, fiyatları uygun olduğu için ama eğitim-öğretim durumu belli olmadığı için herhangi bir satış yok. Hatta hiç öğrencim yok yani o derece düştü” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim