Sel felaketinde zarar gören işletmeler için hazırlanan, acil destek kredisine yönelik bilgi veren, KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, kredilerin yüzde “0” faizle sunulacağını açıkladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu, yaz mevsimini yoğun yağış ve sel felaketlerinin gölgesinde geçirdi. Sel nedeniyle pek çok noktada işletmeler ve esnaflar zarar gördü. Zarar gören esnaf ve işletmelere yönelik acil destek kredisi adı altında yeni bir program hayata geçirildi. Programa ilişkin detaylı bilgiyi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta verdi.

“ACİL DESTEK KREDİSİ PROGRAMI BAŞLATILMIŞTIR”

Usta, Bolu için de destek programının başlatıldığını belirterek, “2022 yılı içerisinde Bölgemizde meydana gelen sel ve heyelan olaylarından etkilenen ve bu durumunu ilgili resmi makamlardan (Valilik/ Kaymakamlık) belgeleyen KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı ve aktif durumda, Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde, KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde yer alan işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlamak amacıyla Acil Destek Kredisi Programı başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

“KREDİ ÜST LİMİTİ 200 BİN TL”

Kredinin miktarını ve ödeme koşullarını anlatan Usta, “Bahse konu Acil Destek Kredisi Programı; Kredi üst limiti işletme başına; 2021 yılı net satış hasılatı, 200 bin TL’nin altında olan işletmeler için kredi üst limiti 100 bin TL; 200 bin TL ve üzerinde olan işletmeler için kredi üst limiti 200 bin TL. Sıfır (0) faizli, ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli, olarak uygulanacaktır. Program kapsamında protokole taraf bankalar; T. Garanti Bankası A.Ş., T. Halk Bankası A.Ş., Vakıf Katılım Bankası A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’dir. Teminat sorunu yaşayabilecek işletmelere yönelik olarak Kredi Garanti Fonu AŞ. de protokole taraf olmuştur”şeklinde konuştu.

“DOSYA MASRAFI ALMAYACAKTIR”

Usta, dosya masrafı alınmayacağını da dile getirerek; “İşletmenin vergi ve/veya SGK borcu bulunması durumunda, Program kapsamında bankalarca işletmeye kullandırılan krediden azami KOSGEB’ce ödenen faiz tutarı kadar mahsuplaşma yapılarak ilgili kamu kurumlarına aktarılmakta, kalan tutar işletmeye kullandırılmaktadır. Protokol gereği bankalar kullandıracakları krediler için işletmelerden dosya masrafı almayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim