KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, KOSGEB tarafından kendi işini kuran kadın girişimcilere 10.776.733 TL destek ödemesi yapıldığını duyurdu.

HABER: ASLI AKIŞ

Sağladığı desteklerle işletmelerin büyümesini ve birçok iş fikrinin ticarileşmesini sağlayan KOSGEB, 2022 yılında da hem fiziksel hem dijital kanallar üzerinden çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürecek. 2022’de sağlanan desteklerde ağırlık verilecek konu ise katma değer olarak belirlendi.

Kadın girişimcilerin artırılması, iş yaşamına teşvik edilmesi ve finansal ihtiyaçlarının karşılanması noktasında destek ve teşvik programlarının önemi büyük. KOSGEB kadın girişimcilere destek veren kurumlar arasında yer alıyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) kadın girişimcilere desteklerini sürdürürken; KOSGEB desteğiyle iş yeri açan kadın girişimci sayısı da giderek artıyor. KOSGEB'den aldığı destekle hem ekonomiye hem ailesine işletmesiyle katkı sağlayan kadınların aldığı ödeme miktarı ise belli oldu.

“817 İŞLETMENİN 376’SI KADIN GİRİŞİMCİDİR”

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, İlimizde KOSGEB tarafından kendi işini kuran kadın girişimcilere 10.776.733 TL destek ödemesi yapıldı. KOSGEB tarafından girişimcilik destekleri kapsamında kendi işini kuran girişimci sayısı 817 iken bunun 376 sini kadınlar oluşturmaktadır. Bolu’da Girişimcilik destek programları kapsamında ödenen destek tutarının %48 i kadınlara sağlanmış ve Kadın girişimcilere 10.776.733 TL destek ödemesi yapılmıştır.

 

Editör: TE Bilisim