İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, yaz mevsiminde devam eden yol yapım çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni alınan asfalt makinesi ile yapım çalışmalarının hızlandığını ifade eden Yüceer, 2017 sezonunda 400 kilometrenin üzerine çıkmak istediklerini söyledi.

15 Haziran ve 15 Ekim arasında devam edecek olan çalışmalarla ilgili konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, ekip sayısını arttırdıklarını ve yeni bir asfalt makinesi aldıklarını söyledi. Yüceer, “Asfalt atabilmek için yağmurun olmaması, havaların sıcak olması ve gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkının da minimum düzeyde olması lazım buda Haziran 15 ile Ekim 15 arası bir tarihi kapsamakta. Biz il özel idaresi olarak asfalt çalışmalarımızı inceledik. Üç sene önce il özel idaresinin asfaltlama uzunluğu 200 kilometre olarak çıktı. Biz bunu geçen sene artı ilave ekipler ile 300 kilometreye çıkardık, bu sene ise ekip sayısını da yükselterek ve yeni aldığımız bir asfalt aracı ile 400 kilometrenin üzerine çıkacağız.” diye konuştu.

“Bütün ekipler saha çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor”

Yeni alınan asfalt makinesi ile hedeflerini 400 kilometre olarak belirlediklerini ifade eden Yüceer, “ Bu araç süreci hızlandırma konusunda bize yardımcı oluyor. Teknolojisi gereği aracın üstünde mıcır tankı da var asfalt tankı da var. Bir araç önce bütünü ardından mıcırı seriyor. Buda kısa mesafelerde ve köy içlerinde bize kolaylık sağlıyor. 2017 asfalt sezonunda il özel idaresi olarak 400 kilometre asfalt atmayı hedefliyoruz. Şu anda bütün ekipler saha çalışmalarında hızlı bir şekilde devam ediyor, yağmurlardan dolayı 15 gün gibi bir gecikmemiz var ama cumartesi Pazar günleri de ekiplerimiz çalışmalarına devam ederek bu açığı kapatmaya çalışıyorlar. Bu sebepten dolayı da çalışan arkadaşlarıma gönülden teşekkür ederim. “ dedi.

Editör: TE Bilisim