2021 yılı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurul seçimi Solmaz Ahmet Baysal Öğretmen evinde gerçekleştirildi.  Genel kurulda 112 muhtar ve 6 il genel meclis üyesi olmak üzere toplamda 118 kişi oy kullandı. Seçimlerde Yaşar Yüceer (79) , Zerrin Yavuzaçıkalın (79) oy alırken,  Semerciler Köyü Muhtarı Dursun Cantürk (69), Rüzgarlar Köyü Muhtarı İzzet Afacan (64) oy aldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu merkez ilçe köylere hizmet götürme birliği encümen üye seçimi yapıldı. Genel kurula; Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Seçim öncesinde İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Erhan Beykoz ve AK Partili Zerrin Yavuz Açıkalın ile Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ketenler Köyü Muhtarı Fikret Özen, Rüzgarlar Köyü Muhtarı İzzet Afacan ve Semerciler Köyü Muhtarı Dursun Cantürk adaylığını açıkladı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda ilk olarak faaliyet raporu ile kesin hesap cetveli okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.

“BİRLİĞİN EN ÖNEMLİ GELİRİ KÖYDES”

Genel kurulda ilk olarak konuşan Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut, “Hepinizin bildiği gibi birliğimizin büyük bir orandaki geliri Devlet tarafından gönderilen KÖYDES ödenekleriyle sağlanmaktadır. Köylerin özellikle içme suyu yol ve kanalizasyon ihtiyaçları öncelikli olmak üzere hükümet tarafından belirleniyor ve ilimize bahar aylarında gönderiliyor. Tahsilatı ise Sayın Valimizin başkanlığı ile komisyon tarafından Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ve ilçeler olmak üzere dağıtılıyor. Bunun belli bir oranını ortak gider olarak özel idareye tahsis ediliyor, bizim bugünkü tahsilat komisyonunu ödeneği 7 milyondu, bunun 1 milyonu özel idareye ortak gider olarak ayırdık. Kalan 6 milyon ödenek ile de öncelikle sizlerin sorunlarını istedik, özel idaredeki arkadaşlara sorduk, encümen üyelerimize sorduk öncelikle içme suyu kanalizasyon ve yol olmak üzere ayrılan ödeneği 21 köyün içme suyuyla ilgili işlerle 6 köyün grup köyün grup yolunu, 11 köyün de kanalizasyon ihtiyaçlarına ayırdık” ifadelerini kullandı.

“YAPACAĞINIZ İŞLERİ PROJE HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIN”

Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut, muhtarlardan ricada bulunarak yapılacak işleri proje haline getirilmesi vurgusu yaparak, gerçekleşen ihaleleri ve fiyatları açıkladı.  Turgut, “Toplam 3’er ihaleyle 9 ihale yaparak birleştirerek, 400-500 bin civarındaki ortalama fiyatlarıyla, bunların ihalesini geçen hafta gerçekleştirdik. Bu hafta yetişirse, sözleşmeleri imzalayabiliriz, eğer yetiştiremezse arkadaşlar, en geç önümüzdeki hafta sözleşmeleri imzalamış oluruz. Sizlerden isteğimiz bu yapılan ihaleleri yapacak arkadaşları takip etmeniz. Bizde takip edeceğiz. Bir an önce sonbahar gelmeden işlerimizi tamamlayalım. Bundan sonra yapacağınız işleri proje haline getirmeye çalışın. Bu yıl projelendirilmesini sağlayın, özel idareyle bizlerle görüşün, bizlerde en öncelikli iş hangisiyse ona karar verelim” şeklinde konuştu.

“HEPİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Zerrin Yavuzaçıkalın, köylere hizmet götürme birliği hesaplarına gelen paranın sabit olduğuna dikkat çekerek seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu. Yavuzaçıklaın; “Bu sene her seneye göre daha çok heyecanlıyız. Köylere Hizmet Birliğine gelen para zaten sabit geliyor. Bunun için bir vaat ya da herhangi bir şey söyleme şansımız yok. Çünkü 112 köy hepimizin köyü. 112 köyde listelerimiz çıkıyor. Sırasıyla birlikte ihalesini yapıyoruz. Bu senede bereketli bir senemiz oldu. Katkı olarak ne biliriz derseniz, en fazla iktidarın gücünü kullanarak ekstra bir para isteyip, daha fazla iş yapabilme elimizden gelir diyebilirim. İl genel meclisinde herkes arkadaşımız aynı zamanda muhtarlarda. Hangi muhtarımız kimi tercih ederse onunla devam edilecek. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“SONUCA HEP BİRLİKTE SAYGI DUYACAĞIZ”

İl Genel Başkanı Yaşar Yüceer, seçim ile ilgili bilgiler vererek adaylara başarılar diledi. Yüceer,” 2005’ten bugüne kadar bu seçimler her yıl düzenli olarak gerçekleştirilir. 2005’teki yasal mevzuat gereği zaten 5302’li sayılı yasa da 2005 yılında hizmete girdi ve onun çerçevesinde biz İl Genel Meclisi olarak da görev yapıyoruz. Her yıl 2 İl Genel Meclisi, 2 Muhtar seçimi gerçekleştirilir. Bu Bolu’da 9 tane ilçemiz var. 9 tane Hizmet Birliği var demek ve bu Bolu merkezde 6 tane İl Genel Meclisi üyesi var. Gerede de 3 Genel Meclis üyesi var. Diğer ilçelerimizde 2’şer adet. Onlarda İl Genel Meclisi noktasında zaten doğal adayları. Bizde Bolu olarak merkezde olarak 6 tane İl Genel Meclisi üyesi olduğumuzdan 2 tane arkadaşımız seçiliyor ve 2 tane de muhtar seçiliyor. Bunu 112 muhtarımızdan 6 İl Genel Meclisinden toplam 118 arkadaşımızın, bir fiil mesai arkadaşımızın kullandığı oylar seçmekte. Bu bir hizmet yarışı ve ben Yaşar Yüceer olarak 2014’ten beri İl Genel Meclisi merkez ilçenin, 2019 ve 2020’de aday oldum. Arkadaşlar bizi seçtiler. Teşekkür ediyorum değerli muhtarlarımıza. Bu yıl yine adayım. Zerrin Yavuz Açıkalın arkadaşımızla birlikte Ak Parti olarak. Cumhuriyet Halk Partisi’nden de Erhan Beykoz kendisi aday. Dolayısıyla buradaki tercihi muhtarlarımız gerçekleştirecek ve sonuca hep birlikte saygı duyacağız” ifadelerini kullandı.

“AYRIM OLMAKSIZIN ÇALIŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Yüceer, hizmet etmeye her halükarda devam edeceklerinin altını çizerek, “Bu bir hizmet yarışı. Adı üzerinde Köylere Hizmet Götürme Birliği. Biz İl Genel Meclis üyeleri olarak hepimizde iktidarıyla muhalefetiyle bunun farkında olarak hizmet için herhangi bir bahaneye şikayete sığınmadan muhtarlarımızın tercihleri, istekleri ve eksiklerini kendi isteğimiz eksiğimiz olarak görerek hizmete devam ediyoruz.  Seçilsek de devam, seçilmesek de devam. Bu konuda geçmiş 2 dönemde de muhtarlarımızın bizden yana olan tercihlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz arkadaşımızla birlikte bu güvene layık olmaya çalışarak, samimi bir şekilde bütün muhtarlarımızı mesai arkadaşı görüp hiçbir ayrım olmaksızın hizmete çalışamaya devam ediyoruz” kelimelerini kullandı

“HERKESE HAYIRLI OLSUN”

Seçilen bir diğer isim Rüzgârlar Köyü Muhtarı İzzet Afacan ise, ilk kez aday olarak çıktığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde seçimlerin hayırlı olma temennisinde bulunarak, “Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerine ilk defa çıkıyorum. Burada köylerimize gelen talepleri Valilik makamına iletmek, orada değerlendirmek üzere kurulan birliğe seçilmek üzere aday gösterildik. Seçimlerin bu noktada muhtarlarımıza, köylerimize, Valiliğimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

118 oyun kullanıldığı seçim sonucunda, İl Genel Meclisini temsilen Yaşar Yüceer 79, İl Genel Meclisi üyesi Zerrin Yavuz Açıkalın 79 oy alarak Köylere Hizmet Götürme Birliği üyesi seçildi.

Birlik Encümen üyeliğine aday olan muhtarlardan köy muhtarlarını temsilen Semerciler Köyü Muhtarı Dursun Cantürk (69), Rüzgarlar Köyü Muhtarı İzzet Afacan (64) oy alarak birlik encümeninin asil muhtar üyeliğine seçildi.

Toplantı, üye seçimlerinin ardından önceki dönem faaliyet raporunun görüşmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim