KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Covid-19 salgınından etkilenen mikro ve küçük ölçekli işletmelere yönelik olarak yürütülmekte olan istihdam odaklı MKİ Hızlı Destek Programında İşletmelere yapılan destek ödemelerinin yapıldığını söyledi.

Haber: Aslı Akış

KOSGEB’in ‘Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programı’ devreye girer girmez Bolu’da büyük ilgi gördü. KOSGEB'in Mikro ve Küçük İşletmelere dönük Hızlı Destek Programıyla şimdiye kadar destekten yararlanan 141 işletmenin 239 yeni personel istihdam ettiğini belirten KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, istihdamı gerçekleşmemiş ve ödeme talebinde bulunmamış işletmelere de seslendi.

İSTİHDAMA KATKI

Usta, “KOSGEB tarafından ocak ayında başvuruları alınmaya başlanan ve pandemiden etkilenen mikro ve küçük işletmeler için uygulamaya konulan Mikro ve Küçük İşletme Hızlı destek programı kapsamında İlimizde Nisan sonu itibari ile 239 kişiyi istihdam eden 141 işletmeye KOSGEB Bolu İl Müdürlüğü tarafından 12.290.000 TL destek ödemesi gerçekleştirildi.” diye konuştu.

“12.290.000 TL DESTEK ÖDEMESİ ALINDI”

Usta, başvurusu sona eren işletme ve istihdam edilen kişi sayısı ile destek miktarına ilişkin bilgi vererek; “Mart ayı sonu itibari ile başvuru dönemi sona eren programa 289 işletme başvurmuş ve 673 kişiyi istihdam etme taahhüdünde bulunmuştu. Bu işletmelerden 141 tanesi 239 kişiyi istihdam ederek  12.290.000 TL destek ödemesi almış bulunmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

SON BAŞVURU 25 MAYIS

Programa başvuru yapmak isteyen işletmelere de çağrıda bulunan Usta; “Destek programı kapsamında 2021 yılı aralık ayından itibaren ilave istihdam sağlayan mikro ve küçük işletmelere istihdam başına 110 bin T,  faizsiz ve 2 sene ödemesiz destek sağlanmakta idi. Program kapsamında istihdamını gerçekleştirmiş ama henüz ödeme talebinde bulunmamış işletmelerimiz için son başvuru tarihi 25 Mayıs’tır.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim