Bolu’nun Babası, Hayırsever İzzet Baysal, aramızdan ayrılışının 20. Yılında, mezarı başında ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde düzenlenecek törenlerle anılacak.

 Haber: Aslı Akış

Bolu’ya sayısız eser kazandıran İzzet Baysal Vakfının kurucusu, Bolu’nun mimarı büyük hayırsever İzzet Baysal’ın vefatının 20. Yılı nedeniyle başta anıt mezar olmak üzere, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde anma töreni düzenlenecek.

Anma töreni 5 Mart 2020 Perşembe günü saat 14.00’de Anıt Mezarda başlayacak. Buradaki törende, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın konuşmalarının ardından, Bolu Müftüsü Orhan Genç tarafından hatim duası yapılacak.

İzzet Baysal’ı anma törenleri anıt mezar programının ardından, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans salonunda devam edecek. Buradaki tören, İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman tarafından İzzet Baysal Vakfı sunumu ile başlayacak. Törende, “Çalışanlarının Dilinden İzzet Baysal” adlı kısa film gösterimi de yapılacak. Salon programı, İzzet Baysal Vakfı tarafından Uluslararası yayın yapan öğretim elemanlarına verilecek ödüllerin takdiminin ardından ikramla sona erecek.

İzzet Baysal’ı anma törenlerine katılmak isteyen vatandaşlar için 5 Mart 2020 Perşembe günü saat 13.00’te Belediye Meydanı, Siteler Camii, Meslek Yüksekokulu ve Kalıcı Konutlar Camii önünden kampüse araç kaldırılacak. Hava koşulları uygun olmadığı takdirde, Anıt Mezarda sadece dua edildikten sonra salon programına geçilecek.

BÜYÜK VE İYİ ADAM İZZET BAYSAL

Büyük insan olmakla iyi insan olmak ayrı şeylerdir. Bazı insanlar büyüktür ama iyi değildir. Bazı insanlar iyidir ama büyük değildir. Hem büyük hem de iyi nadir bulunur. İşte onlardan bir tanesi Bolu’nun İzzet babası “İzzet Baysal”…

Tüm servetini üniversite ve hayır kurumlarına bağışlayan, öldüğü yıl Bolu’da doğan her dört çocuktan birine adı ‘İzzet’ verilen bir insan o. “Bolunun Babası” olarak anılan İzzet Baysal, neyi niye yaptığını şöyle anlatmış: “Gece gündüz demeden çok çalıştım, çok kazandım. Kazandığımızı da biriktirdim. Yemekte bir lokma kalmasına dayanamam. Benim için 1 lira ile 1 milyon aynı değerdir. Servetimi çok çalışma ve tutumluluğumun sayesinde yaptım. Çok planlı ve programlı çalıştım. İsrafı baş düşmanım ilan ettim. Sabırlı olmasını hak bildim. Hak yemedim, hakkımı da yedirmedim. Türkiye’de benim mali durumumda en az bir milyon insan var. Bu bir milyon insanın yarısı benim yaptığımın yarısı kadar hayır işi yapsın, bu memlekete dünyanın en büyük ülkelerini geride bırakır”

Saygı ve Minnetle…

 

Editör: TE Bilisim