Kuray Kültür Evi Dans ve Sanat Merkezi, pandemi nedeniyle ertelediği açılışını, düzenlediği törenle gerçekleştirdi.

Haber: Oğuzhan Eke

Kültür ve sanat alanında Bolu’ya hizmet eden Kuray Kültür Evi, bünyesindeki Dans ve Sanat Merkezinin açılışını törenle yaptı. Açılışa Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir katıldı.

Davetlilerin de bulunduğu açılışta kurdele Müdür Doğanay ve Başkan Yardımcısı Özdemir tarafından kesildi. Kurdele kesiminin akabinde bir konuşma yapan Özdemir, “Yaklaşık bir yıl önce görüşmüştük, böyle bir proje ile gelmişlerdi. Çok heveslenmiştim fakat pandemi dolayısıyla aradan biraz zaman geçti fakat yaklaşık bir yıl sonra buranın açılışını gerçekleştirdik. Çok güzel bir yer olmuş, ben öncelikle tebrik etmek istiyorum. Türk dünyasıyla ilgili gerekli bilgileri aldık, oyunlarla ilgili, danslarla ilgili aşağıda çok güzel bir salonumuz ve seminer salonumuz da var. Hem kültürel hem sanatsal faaliyetlerle ilgili çok güzel bir yer olmuş” dedi.

Açılışın ardından protokol üyeleri kültür evini gezerek, dans ve eğitim çalışmalarının yapıldığı salonlarda inceleme yaparak, raflardaki kitapları inceledi.

Kuray Kültür Evi; danstan, dil kursuna kadar birçok alanda çalışmalar gerçekleştiriyor. Kişisel gelişim, spor eğitimi ile kültürel ve sanatsal eğitimler almak isteyen vatandaşlar kurslar için başvuruda bulunabilir.

Editör: TE Bilisim