Yıllardır her gün yüzlerce ihtiyaç sahibinin sıcak yemek ihtiyacını karşılayan Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Aşevi, Kurban Bayramı nedeniyle hayırsever vatandaşların kurban bağışlarını kabul etmeye başladı

 Korona virüs salgını sürecinde de ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştıran Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Aşevi her sene olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da duyarlı ve hayırsever vatandaşlardan kurban bağışlarını bekliyor.

Makbuz karşılığında yapılacak kurban bağışlarında vatandaşlar, istedikleri miktarda kurbanlarını Bolu Belediyesine bağış yapabilirler. Kurban eti bağışlarını kabul etmeye başlayan Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Aşevi, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabilmek için bayram boyunca hizmet verecek.

Yardımseverlerle gerçek ihtiyaç sahiplerini buluşturmaya devam eden Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Aşevine bağışlanan kurban payları hijyenik şartlarda düzgün bir şekilde parçalanarak paketler haline getiriliyor, son derece steril ortamda herhangi bir zarar vermeyecek şekilde ise muhafaza ediliyor. Öte yandan, Aşevine kayıtlı ihtiyaç sahibi 7200 kişiye, haftanın 7 günü 3 çeşit sıcak yemek ve ekmek dağıtılıyor. Dağıtımlar servis aracı ve görevli ekip ile yaşlı ve engelli olan, fakir ve muhtaç, yatalak vatandaşların adreslerine götürülüyor.

 Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, bayramın birinci gününde Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Aşevi’ni ziyaret ederek çalışan personelin bayramını kutladı. Aşevine gelen kurban etlerinin nasıl pay edildiğine dair açıklamada bulundu.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE PAYLARIMIZ DAĞITILACAK”

Özdemir sözlerine bolu halkının kurban bayramını kutlayarak başladı ve geçmiş yıla göre yapılan bağışların çok olduğunu vurguladı.

“Daha öncede belirttiğim gibi biz kurban bayramına hazırız demiştik. Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğümüze bağlı aşevimize vatandaşlarımız kurban paylarını getiriyorlar. Aşevinde çalışan görevli personelimizde etleri parçalayıp ihtiyaç sahibi dağıtılması amacıyla hazır hale getiriyorlar. Paketlenen etle buzluklarda saklanacak ve yıl içerisinde gerçekten ihtiyaç sahibi ailelere kurban paylarımızı dağıtacağız. Bolu halkı tarafından yeni yönetime güven tam. Çünkü geçmiş yönetimlerden daha fazla kurban payı aldığımızı belirtmek isterim. Bu yıl geçmiş yılda daha fazla hem kurban payı, hem kurban bağışı var”

“HİÇBİR AKSAKLIK YAŞATMAYACAĞIZ”

Özdemir, Kurban Bayramı boyunca Bolu Belediyesinde görevli personellerin özverili bir şekilde çalışacağının altını çizdi.

 “Vatandaşlarımız kurban paylarını aşevimize kendileri getirebilirler.  Getiremeyecek durumda ise 444 26 58 numaralı hattımızı aradıkları takdirde ekiplerimiz adreslerinden teslim alacaklar. Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca kurban bağışında bulunan vatandaşlarımızın da kurbanları yarın itibari ile kesilecek. Bayramı son gününe kadar kurban paylarını kabul ediyoruz. Bu vesile ile hem belediye başkanımız Tanju Özcan hem şahsım adına tüm Boluluların bayramını kutluyorum. Bolu Belediyesi olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, temizlik, zabıta ve itfaiye birimlerimiz de çalışıyor. Bolu Belediyesi olarak hiçbir aksaklık yaşatmayacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim