Bolu'da büyük ve küçükbaş kurbanlıklar pazarda alıcı bekliyor. Kurban Bayramı öncesinde Bolu Belediyesine ait kurbanlık satış alanına getirilen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar alıcı bekliyor.

Karacaağaç Mahallesi'nde bulunan kurbanlık satış alanına getirilen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar sabah saatlerinden itibaren satışa sunulmaya başlandı.

Kurbanlık satış pazarında küçükbaş kurbanlıklar 750 ile 2 bin 500, büyükbaş kurbanlıklar ise 5 bin ile 25 bin lira arasında satışa sunuluyor.

Büyükbaş hayvan satmak için pazara gelen Ferhat Kutlu, yaptığı açıklamada, pazar yerinde satılmayı bekleyen büyük ve küçükbaş hayvanın çok olduğunu söyledi.

Kutlu, "Kurbanlıklar alıcı bekliyor. Fiyat yüksek ve vatandaşın alım gücü zayıf. Bu da satışımızı olumsuz etkiliyor." dedi.

İki kişi ile büyükbaş kurbanlık almak için pazara gelen Sebahattin Gürer ise pazarda yaptıkları incelemelerin ardından 7 bin liraya büyükbaş kurbanlık aldıklarını belirterek, "Pazarda gezdikten sonra bir büyükbaş hayvan konusunda pazarlık yaptık ve aldık. Allah nasip ederse de kurbanda da keseceğiz." diye konuştu.

Öte yandan Bolu'nun Mudurnu ilçesinde de kurulan kurbanlık satış alanında da kurbanlıkların satışı devam ediyor. Alana getirilen küçükbaş kurbanlıklar 700 ile 2 bin, büyükbaş kurbanlıklar ise 2 bin 500 ile 12 bin lira arasında satılıyor.

Editör: TE Bilisim