İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda 2016-2017 eğitim öğretim yılında kurs gören 13 bin 260 kursiyerin toplamda bin 60 kursta yaptığı el emeği göz nuru eserleri, düzenlenen yılsonu sergisinde görücüye çıktı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Galeri Salonu'ndaki serginin açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş ile eşi Nagihan Baruş, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Bolu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mustafa Çilkara, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Serginin açılışında yaptığı konuşmada halk eğitim faaliyetlerinin küçükten büyüğe herkesi kapsayan faaliyetler olduğunu dile getiren Vali Baruş, kursların önemine de değinerek, şunları dile getirdi:

"Bu faaliyetlerin amacı insanımızı hem el becerileri yönünden hem sanatsal yönlerden eğitmek ve kurslar vasıtasıyla toplumun tüm kesimlerini bir araya getirerek sosyal dayanışmayı güçlendirmektir. Bu kapsamda Halk Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu bu faaliyetlerde yaklaşık bin 60 kursta 12 bin 260 vatandaşımızın bu kurslara devam etmesi beni çok çok sevindirdi."

Özellikle kadınların bu kurslara olan ilgisini görmek ve onların yaşam sevincine ortak olmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Baruş, "Bu kurslarda el emeği, göz nuru çok önemli eserlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bu ürünlerden bir kısmının da ekonomik olarak değerlendirilmesi, ailelerimizin geçimine katkı sağlaması da çok önemli. İş hayatına ve sosyal yaşama gerektiği şekilde katılmaları yönünden bu kurslarımız çok büyük önem taşıyor." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerler tarafından hazırlanan bir ürün Baruş ailesine hediye edildi.

Daha sonra ise 13 bin 260 kursiyerin bin 60 kursta hazırladığı eserlerin yer aldığı serginin açılışı Bolu Valisi Aydın Baruş ve diğer katılımcılar tarafından yapıldı.

Editör: TE Bilisim