Kütüphane Haftası kutlama programları çerçevesinde Kent Meydanında kitap okuma etkinliği düzenlendi. Tüm Türkiye ile aynı saatte başlayan okuma etkinliğinde öğrenciler ve vatandaşlar yarım saat kitap okudu. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Kent Meydanında düzenlenen etkinliğe, Bolu İl Halk Kütüphanesi Müdürü Cemil Şahiner, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Kaplan, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

 

Düzenlenen etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Bolu İl Halk Kütüphanesi Müdürü Cemil Şahiner okumanın önemine dikkat çekilmesi amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendiğini söyledi. Şahiner şöyle konuştu; “Kütüphane Haftası Kutlama Programı etkinlikleri arasında düzenlediğimiz bu etkinlik bütün Türkiye’nin merkezi birimlerinde aynı günde aynı saatte ve açık alanlarda yapılmaktadır. Buradaki amaç okumanın farkındalığına varmak açısından halkın dikkatini çekmek, kitaplarla halkı bir kez daha göz göze getirmektir. Amacımız yarım saat içinde okuma etkinliğini halka duyurmaktır. Bu amaçla getirdiğimiz dergilerimiz, kitaplarımız var burada. Ben böyle güzel bir katılımdan dolayı bütün camiaya çok teşekkür ediyorum. Hava da, mevsim de, şansımızdan son derece güzel. Etkinliğimizin iyi geçmesini diliyorum. Etkinlik boyunca sessizce, sanki hiçbir şey bizi ilgilendirmiyor gibi okuma etkinliğine yöneliyoruz. Bizi görenler, okumanın ne olduğunu, nasıl olduğunu, okumanın önemi hakkında bir düşünceye sahip olsunlar, bir fikir yürütsünler.”

Şahiner’in konuşmasının ardından alanda toplanan öğrenciler ve vatandaşlar, yarım saat boyunca kitap okudu.

Editör: TE Bilisim