Geçtiğimiz ay içerisinde korona virüs şartları altında yapılan Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) yaklaşık 1,5 milyon öğrenci katılım göstermişti. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, e-okul üzerinden LGS tercihlerini tamamladı. Şimdi gözler LGS tercih sonuçlarının açıklanacağı 10 Ağustos tarihine çevrildi.

 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8'inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecek.

Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecek. LGS tercihlerinin saat 10.00’da açıklanması bekleniyor.

NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yapılan tercihler sonucu hiçbir okula yerleşemeyen adaylar okullarda boş kalan kontenjanlara göre nakil başvurularını yapacak.

1. nakil başvuruları 10-14 Ağustos’ta yapılacak. Sonuçlar ise 17 Ağustos’ta açıklanacak.

2. nakil başvuruları ise 17-21 Ağustos’ta gerçekleşecek ve 24 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak.

 

Editör: TE Bilisim