Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı, Bolu Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) gerçekleştirildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında, BİLSEM’de program düzenlendi. Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu Belediye Başkan Vekili Ahmet Yılmaz, il protokolü, gaziler ve şehit yakınları, öğrenciler ile davetliler katıldı.

“BİZE DÜŞEN İSİMSİZ KAHRAMANLARI ANLAMAK”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, “Zorluklar ve yokluklar içerisinde çekilen acıları önemsemeden, bizler özgür, güçlü ve başı dik yaşayalım diye bu mücadeleyi verdiler. Kınalı kuzusunu kaybeden anneler, nişanlısını beklerken şehadet haberi ile yıkılan genç kızlar; kolunu, ayağını, gözünü kaybetmiş 15’inde delikanlılar. Yiğitlerini kaybettikleri yetmezmiş gibi cephe cephe dolaşan eşler, bacılar… İşte onlar Çanakkale’nin isimsiz kahramanları. Bizlere düşen görev ise o isimsiz kahramanların mücadelesini doğru anlamak, onlarda gördüğümüz iman, azim, vatanperverlik, fedakârlık, cesaret, yardım severlik, tahammül ve mertlik gibi hasletlere sahip olmayı hedeflemek ve başarmaktır” dedi.

GÖSTERİLER SAHNELENDİ

Konuşmanın akabinde, Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sezgin Öztürk tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi. Programda öğrenciler tarafından hazırlanan ve dönemin ruhunu yansıyan oratoryo gösterisi sahnelendi. Oratoryo gösterisinin akabinde, lise müzik öğretmeninin yönetiminde koro tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Programda son olarak Çanakkale’de yaşanan olayların aktarıldığı tiyatro gösterisi oynandı. Oyunda Çanakkale Savaşı’nda kahramanlıklara konu olan şehitlerin anıları paylaşıldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Sahne sunumları sonrasında Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin sonrasında programa ilişkin düşüncelerini paylaşan Vali Ümit, “Bütün şehitlerimizin, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, bu topraklar için canını, kanını feda etmek için yola çıkmış bütün şehitlerimizi ve gazilikle şereflenmiş gazilerimizi hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Bugünün anlamına hazırlıkları yapan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizi canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Şehitler Günü’nüz kutlu ve mübarek olsun” ifadelerini kullandı. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim