2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle, ‘Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım’ sloganı ile Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. 

‘Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım’ sloganı ile Demokrasi Meydanı’ndan Kent Meydanı’na kadar yürüyen LÖSEV gönüllüleri ve vatandaşlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldıktan sonra bir takım etkinlikler gerçekleştirildi.

Haber: Ömer Çetinaslan 

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla birçok ilde farkındalık etkinliği düzenlendi. Bolu’da da farklı illerden katılımcıların olduğu bir dizi etkinlik gerçekleşti.

Etkinliğe, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Mansur Şen ve İsa Özcan, LÖSEV gönüllüleri, 50. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, Demokrasi Meydanı’ndan Bolu Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüş yapılması ile başladı. Yürüyüşe katılanlar tarafından turuncu fularlar takılarak Kent Meydanı’na kadar yürüyüş yapıldı.

Daha sonra Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Mansur Şen ve İsa Özcan tarafından Anıtpark’ta Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kent Meydanı’nda program başladı.

“LÖSEV’İ YAKINLARINIZA EN DOĞRU ŞEKİLDE ANLATIN”

Programda ilk olarak, etkinliğe Ankara’dan katılan ve daha önce Lösemi hastalığını yenen LÖSEV gönüllüsü Sude Turgut,  bir konuşma yaptı. Turgut, LÖSEV’in en doğru şekilde anlatılması gerektiğine vurgu yaparak, “2012 yılında bana lösemi tanısı koyuldu. LÖSEV sayesinde iki kere lösemi tedavisi gördüm. Hem maddi hem manevi destekleriyle LÖSEV, sonuna kadar yanımdaydı. Bugün buradaysam, bu LÖSEV sayesinde. Bu süreç içerisinde, hem aileler hem de okul arkadaşlarımla kocaman bir aile olduk. Şuanda LÖSEV’in okulunda okuyorum. Onun dışında, LÖSEV Genç Komite ile çalışmalar yapıyoruz. İl içi ve il dışı bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. LÖSEV’i insanlara en doğru şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü, bizim için inşaları LÖSEV’i en doğru şekilde anlatmak çok önemli. Bu sayede insanlar bize en doğru şekilde yardım ediyor. Bugün burada bulunduğunu için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizden tek bir ricam var: Bugünden sonra lütfen, yakınlarınıza, çevrenize, LÖSEV’i en doğru şekilde anlatın çünkü bizim için LÖSEV’i en doğru şekilde anlatmak en güzel yardım, en güzel destek olacaktır” şeklinde konuştu.

“LÖSEMİNİN TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK OLDUĞUNU DUYURMAK”

Daha sonra, yaklaşık iki yıldır lösemi tedavisi gören Bolulu Zeynep Öztürk ise, “Her lösemili çocuğun yanında olduğu gibi LÖSEV, bu süreçte benim de yanımda oldu. 2 Kasım’da ‘Maskeni Tak, Farkıdalık Yarat’ dedik ve böyle bir etkinlik düzenledik. LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda herkesi lösemili çocuklara yardım etmeye davet ediyor. Lösemili çocukların, kendilerini korumak için taktıkları maske, sembol oldu. Amaç, löseminin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu milyonlara duyurmak ve lösemi hastası çocukların yanında olmak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kukla Gösterisi ile devam eden program, çocukların sahnede dans etmeleri ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim