1998 yılından bu yana hastalarına maddi ve manevi destek veren Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Bolu’da kendi bünyesinde kayıtlı bulunan ailelere kırmızı et dağıtımı gerçekleştirdi

 Haber: Aslı Akış

 Lösemi ve kanser hastaları ile onların imkânları kısıtlı ailelerine destek veren Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Bolu’daki hastaları için gıda malzemesi gönderdi. LÖSEV tarafından gönderilen gıda malzemesi Bolu’daki hastalara il temsilciliği aracılığı ile dağıtıldı. LÖSEV’e yapılan adak veya vekaleten kurban bağışları yılın 12 ayı ailelere taze et olarak kayıtlı hasta ailelerine ulaştırılıyor. Aileler özellikle yaşadıkları bu zorlu süreçlerde onların yanında durarak desteklerini esirgemeyen bağışçılara dualar ederek teşekkürlerini dile getiriyorlar.

Et dağıtımı öncesinde Lösemili Çocuklar Vakfı Sosyal Hizmetler Ankara Bölge Sorumlusu Aslı Boynueğri ve Lösemili Çocuklar Vakfı Karadeniz Bölge Sorumlusu Duygu Deniz Döken tarafından çalışmalar hakkında bilgilendirme semineri verildi.

“AMACIMIZ HASTALARIMIZIN YANINDA OLMAK”          

Seminerin ardından Lösemili Çocuklar Vakfı Sosyal Hizmetler Ankara Bölge Sorumlusu Aslı Boynueğri, gerçekleştirilen kırmızı et dağıtımının sebeplerinden bahsederek; “Hastalarımızın yanında olmak, tedavi süreçleri devam ederken onların daha iyi beslenmeleri için kırmızı et dağıtımı yapıyoruz, bu sebeple Bolu’dayız. Bizler öncelikle hastalarımız ile bir araya gelerek iletişimlerle eğitim veriyoruz. Onlara bu süreci daha kolay atlatmaları için elimizden geldiğince eğitimlerle destekliyoruz. Daha sonrasında kırmızı etleri dağıtıyoruz, onlarla dirsek dirseğe sürekli temas halinde bu etkinliklerimizi yapıyoruz. Ayrıca, tüm Türkiye genelinde kırmızı et dağıtımımız oluyor, sürekli de devam ediyor. Biz Kurban Bayramında aldığımız bağışları dört mevsim 12 ay boyunca bütün hastalarımıza tedavileri devam ederken iletiyoruz” şeklinde konuştu.

 “MANEVİ ANLAMI YÜKSEK”

Lösemili Çocuklar Vakfı Duygu Deniz Döken; Kurban Bayramında aldıkları bağışları hastalara ulaştırmak için Bolu’ya geldiklerini belirterek; “LÖSEV 1998 yılından beri lösemili ve diğer tanılı kanser hastalarımıza ayni ve nakdi yardımlar yapıyor. Kurban bayramında aldığımız bağışları hastalarımıza ulaştırmak için Bolu’ya geldik. Sadece Bolu’da değil Türkiye’nin dört bir yanında et dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda et bir vesile oluyor bizim için. Hastalarımız ile yüz yüze görüşüp onların sorunlarını dinleyip bir aile olduğumuzu hissettiriyoruz. Bu aşamada bizim, için manevi anlamı daha iyi ve yüksek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim