Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Muharrem İnce ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı açıklama ile ilgili konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, tartışmaları bitirmek için kurultay çağrısı yapması gerektiğini söyleyen Özcan, “Lütfen imza toplamak zorunluluğunda bizi bırakmayın. Böyle bir tartışma yaşanmasın, tüzük size bu yetkiyi vermiş, tüzüğün verdiği yetkiyi, kullanın.” dedi.

MEHMET FATİH YALINIZ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP’li milletvekillerinin katılımıyla TBMM’de bir toplantı düzenledi. Toplantıda, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kurultay çağrısı yapan İnce ve CHP’li milletvekillerinin arasında Tanju Özcan da yer aldı.

TBMM’de düzenlenen toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, olağanüstü bir süreçten geçtiklerini ve olağanüstü kurultay yapılması gerektiğini söyledi. Özcan, “Bugün çok sayıda milletvekili arkadaşımızla birlikte Sayın Muharrem İnce’nin sözcülüğünü yaptığı bir açıklama yaptık. Konu şu; olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Arzu etmediğimiz bir sonuç çıktı referandumdan, oylar çalındı şu oldu, bu oldu. Ama gerçekten bizim arzu etmediğimiz ve endişe ettiğimiz bir süreç başlamış oldu ülkemizde. Önce il başkanları toplantısı yapıldı, milletvekili kapalı grubu toplantısı yapıldı, parti meclisi toplantısı yapıldı. Oralarda bir çok arkadaşımız olağanüstü bir süreçten geçiyoruz, olağanüstü süreçte bizim bu konuları olağanüstü bir kurultayda vakit geçirmeksizin değerlendirmemiz gerekir sesleri yükseldi. Ancak, genel merkez yönetimimiz ve sayın genel başkanımız bunlara karşın, 8 ay sonra olağan kurultay yapalım demesi bizleri üzdü.

Tüzüğümüzdeki olağanüstü kurultayın konuluş amacı, olağanüstü durumlarda bu yetkiyi kullanın. Biz de bugün çıktık, sayın genel başkanımıza dedik ki, parti sürekli tartışılıyor. Bu tartışmaları bir an önce bitirmek, partinin yıpranmasını engellemek, hem sizin yetki alanınıza giriyor hem de genel başkan olarak sizin göreviniz. Lütfen olağanüstü kurultayımızı çağırın, olağanüstü kurultayda, hem seçimleri yapalım, hem de tüzük değişikliklerini gerçekleştirelim.

Bugün tüzük değişikliği deyince, çok önemli bir konu var. Bizim tüzüğümüzde ilçe başkanı adayı nasıl olunur? İl başkanı adayı nasıl olunur? Parti meclisine aday nasıl olunur belli de, cumhurbaşkanı adayı nasıl olunur belli değil. Kim belirler bunu belli değil. Derhal bu konuları, bu eksiklikleri gidermek için bu olağanüstü kurultayı toplayalım dedik. Sayın genel başkanımızdan da şunu istirham ettik; lütfen imza toplamak zorunluluğunda bizi bırakmayın. Böyle bir tartışma yaşanmasın, tüzük size bu yetkiyi vermiş, tüzüğün verdiği yetkiyi, kullanın. Aynı zamanda partinin genel başkanı olarak partiyi bu tartışmadan uzak tutmak bir an önce bu tartışmaları bitirmek sizin göreviniz bu görevi yerine getirin çağrısı yaptık.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim