AK Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Karaçayır Parkı’nda 150 gencin katılımıyla “Mahalle Bizim Gençlik Bizim” etkinliği düzenlendi.

Bolu’nun birçok mahallesinde gerçekleştirecek olan ve ilki Karaçayır Mahallesi’nde yapılan buluşmaya Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, AK Parti Bolu İl Başkanvekili Cemil Akay, Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grubunu temsilen Kamuran Avcı, il ve gençlik kolları yönetimi, AK Gençlik Karaçayır Mahalle Başkanı Yusuf Yasin Kara ile onlarca genç katıldı.

“BU ÜLKENİN GEÇMİŞTE NEREDE OLDUĞUNU VE ŞİMDİ NERELERE GELDİĞİNİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Etkinlikte konuşan Bolu Milletvekili Arzu Aydın; “Bazen size geçmişe dair bir şeyler anlatıyoruz. Geçmişte hastaneler böyleydi, geçmişte yollar şöyleydi. Bazen bize kızdığınızı biliyoruz, geçmişte onlar yapıldı ama bundan sonrası dediğinizi biliyoruz. Bize düşen vazife de; bu mekanın neredeyken nereye geldiğini söylemek. Aynı şekilde Atatürk Orman Parkı’nın kötü durumda olduğunu söylemek isterim. Bundan iki hafta önce bir köye gittik ve bir anne şu ifadeyi kullandı; ‘Allah sizden razı olsun, Alaaddin Başkan Atatürk Orman Parkı’nı yaptı ancak ben geçen gün çocuğumla oraya gittiğimde, 3 yaşında bir çocuğun orada bir oyuncağın tahtaları çürümüş ve oraya ayağını kaçtığını görünce, ebeveyni o tahtaları kırarak çocuğunu kurtardı’ dedi. Mekanı yapmak çok önemli evet ama ona sahip çıkmak, ona değer katmak daha da önemli. Biz o yüzden sizinle konuşurken şunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin geçmişte nerede olduğunu ve nerelere geldiğini, dilimiz döndüğünce anlatacağız. Kime anlatacağız? Geçen gün kupa verdiğimiz gençlere anlatacağız” dedi.

“GENÇLER ALTTAN DOLU DOLU GELİYOR”

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; “Z Kuşağı diye bir kavram oluşturuldu. Biz vekilimde geçen Kastamonu’ya gittiğimizde, oradaki sel felaketi dolayısıyla, daha önce Köyceğiz’de Muğla’da ve Antalya’daki yangınlara iştirak ettiğimizde, bu toprakların çocuklarının her dünya görüşünden insanın, sahada olduğunu gördük. Bence alttan gelen gençlik, gerçekten milletine, medeniyetine inanan ve güvenen bir gençlik. Dolayısıyla Z kuşağı, biraz öteleme anlamıyla söylenen şeylerden bir tanesi diye düşünüyorum. Bir de gençlerle ilgili, ben de iki genç babası olarak; burada genç kardeşlerimize yaşlarını sorduğumuzda yaşları 17-18-20-25 yaşlarında. Benim de ellerinizden öper biri 21 ve 17 yaşında iki evladım var. Onlara baktığımda, size baktığımda siyaseten yol yürüdüğüm dava arkadaşlarımıza baktığımızda gerçekten gençler alttan dolu dolu geliyor. Öncelikle size teşekkür ediyoruz. Size bu konuda haksızlık ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim